Duizel_ZO4.png

Nieuwsberichten

Weer een leuke avond in het vooruitzicht: Muziek en meer @ de Meer.

De ene activiteit is nauwelijks voorbij (denk aan het Waaifist, Pub Quiz, Duizels Open Tuinen, enz.) en de andere is alweer te beleven. Multivoices, samen met Bobowaro en Ernest Beuving bieden ons een leuke zomeravond aan die oergezellig belooft te worden.

Even uitleggen: Bobowaro is een koor uit Bergeijk Het Loo waarmee Multivoices een prettige samenwerking heeft. Multivoices heeft wel eens mee gezongen in hun kerstviering.

Ernest Beuving komt uit het oosten des lands. In 2015 had hij een optreden in De Muzenval met ‘De bende van Beuving’. Daar maakte Multivoices kennis met hem. Op 17 januari 2020 geeft hij zijn tweede show in de Muzenval en doet Multivoices ook weer mee. Nu geeft hij een preview tijdens ‘Muziek en meer@ de Meer’.

Ook even erbij vertellen dat de tent waarin opgetreden wordt, in samenwerking is met het “Moatentoernooi’ van Dosko, dat zaterdag plaats vindt.

Wat meer informatie over Multivoices. Veel Duizelnaren zullen dat wel weten, maar voor nieuwkomers is het ook wel leuk om op de hoogte te zijn.

Multivoices is een zanggroep; ontstaan uit een jongerenkoor, en nu zijn ze nóg “jong”. Je zult dat zeker zien en horen tijdens de uitvoering. De zanggroep telt 31 leden; af en toe meldt zich een nieuw lid. Mannen en muzikanten zijn extra welkom! Sam Corsten is de percussionist en daar zijn ze heel blij mee. Cees van Beers is de alom geroemde dirigent.

Regelmatig zijn er optredens. Zoals nu op 14 juni “Muziek en meer @ de Meer”; seizoen-afsluiting samen met muziekvereniging De Volharding op 5 juli; kerstconcerten (dit jaar een subliem concert) uitnodigingen door andere zanggroepen enz. Ook worden bijzondere vieringen in de kerk verzorgd. Natuurlijk vraagt dit wel wat repetities. Meestal zijn deze in de kerk, want daar is een goede akoestiek. Maar als generale repetitie wordt ook opgetreden in b.v. verzorgingshuizen.

Onlosmakelijk is ook de gezelligheid met elkaar. Wat vroeger ‘Ceciliafeest’ heette is nu het koorfeest. Er wordt dan een werkgroepje gevormd om dit feest te organiseren. Als repetities en optredens klaar zijn is er nog tijd om even gezellig te buurten.

Multivoices, ik wens jullie heel veel succes met de optredens en nog een lange toekomst waarin we van jullie kunnen genieten.

Antoinette Koolen- van der Velden.