Duizel_ZO3.png

Nieuwsberichten

Op zoek naar de schatkist van de Kleine Beerze

 

Hoe bevallig ligt het Kempische landschap in de voorjaarszon. Het riviertje ‘de Kleine Beerze’ verzamelt helder water om mee af te vloeien naar het noorden. Nu eens beweegt zij zich loom en genoeglijk, dan weer huppelend met lichte schreden. Kinderen spelen op de oevers in het vochtige grasland, een fietser passeert de brug, wandelaars wijzen elkaar op de helderblauwe flits van een ijsvogeltje en hier en daar verrijzen bonenstaken omdat de ijsheiligen eindelijk het veld hebben geruimd.

 

Ook de dorpen op de flanken van de beek laven zich aan lieflijk lentelicht. Hun geschiedenis is diep verbonden met de beek. Bewogen geschiedenis van leven en overleven, voortgestuwd door kansen en lot. Heersen en overheerst worden, Kelten, Romeinen, zelfs kabouters, Fransen, Staatsen, ziekten, plagen…alles ging voorbij, maar de stroom gaat voort omdat een stroom toch stromen moet … en verbinden. Zo doet zij dat al eeuwenlang.

Maar op de oevers staat men niet stil. Kleine, dommelige dorpen bewegen mee met de tijd, maar zij bewaken hun identiteit, ze koesteren het vriendelijke landschap en maken prachtige producten. Waar ligt de kracht van de Kempische gemeenschap?

 

Voel je je verbonden met de streek rond de Kleine Beerze, dan nodigen wij je uit

om samen de kracht van de streek boven water te krijgen.

Verbondenheid, samenwerking en gezonde trots zijn de motor voor een

zelfbewuste, koersvaste regio die haar bezoekers gastvrij kan onthalen.

De komende tijd kun je verrast worden door initiatieven om de streek te verbinden,

wees welkom!

Taskforce BIG5 van de Kleine Beerze