Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

Oproep: Duizel in de Tweede Wereldoorlog.

TIP-Eersel is druk bezig om de viering van 75 jaar bevrijding niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en is op zoek naar een verhaal uit de oorlog uit elk kerkdorp van de gemeente.

In verband met de viering van de 75ste verjaardag van de bevrijding zijn we op zoek naar mensen uit Duizel die dit aan den lijve hebben meegemaakt. Rond de bevrijding was er een noodhospitaal ingericht in Duizel. Hier werden gewonde militairen verpleegd. Wellicht ben of kent u iemand die hierbij geholpen heeft. Misschien heeft u voor de doctoren, verplegers of gewonden gekookt of andere hand- en spandiensten verricht.

Of bent u betrokken geweest bij het verstoppen van personen die in neergeschoten vliegtuigen zaten? Hebt u misschien geholpen bij het verbergen van mensen die gezocht werden zoals onderduikers? Was u zelf ondergedoken of op de vlucht voor de Duitsers?

Heeft u de oorlog niet zelf meegemaakt, maar wel verhalen over die tijd gehoord die betrekking hebben op Duizel, dan willen we hier graag met u over praten.

Wij willen graag uw verhaal van de belevenissen en gebeurtenissen van die tijd vastleggen.

Als u een persoonlijk oorlogsverhaal over Duizel voor ons heeft, laat het dan even weten.

Er wordt dan contact met u opgenomen om in een interview een en ander te noteren.

Graag ontvangen we uw reactie!

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking namens TIP-Eersel,

Frans Renders

Tel.: 0467 515698

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.