Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2019

Op maandag 29 juli aanstaande is het weer zover: alweer de 62e editie van de Wielerronde van Duizel.

Duizel is maar een klein dorpje waarin toch enkele “”grote” doorgaande regionale wegen samen komen.

Om de mensen uit de regio en de Duizelse inwoners zelf duidelijkheid te verschaffen hierbij enige toelichting omtrent het afsluiten van het parcours en de wegen ernaartoe voor wat betreft de wielerronde Om De Gele Trui te Duizel.

De Gemeentelijke Vergunning is verleend tot algehele afsluiting van het parcours vanaf het tijdstip van 10.00 uur ’s-morgens, waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met eventuele hulpdiensten in geval van calamiteiten.

De organisatie zou het zeer op prijs stellen als deze afsluitingstijd door een ieder ook netjes gerespecteerd wordt:

  • Denk aan de risico’s voor de vele vrijwilligers (meer dan 100 in getal), mensen van het geluid, reclame, jurywagen en finishstraat, die zich allen reeds vóór 10.00 uur op het parcours bevinden, die risico’s worden anders veel en veel te groot.
  • Een aantal bijna ongelukjes moeten we niet willen laten ontaarden in een zogenaamd ”als het kalf verdronken is”-situatie.
  • Ook voor de veiligheid van de automobilist zelf: er bevinden zich op en rond het parcours allerlei mensen, voertuigen en materialen die daar normaliter niet aanwezig zijn.

Omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven.

  • Komende vanuit de richting Vessem/Hoogeloon wordt u op de Hoef in Duizel keurig omgeleid via de Knegselsedijk en de Steenovens om aldus via De Stuiver in Eersel uw reis regulier te kunnen vervolgen.
  • Komende vanuit de richting Eersel wordt u bij de rotonde op de Molenweg in Eersel keurig omgeleid via de Wolverstraat en Hapertseweg (provinciale weg) om ter hoogte van De Donksbergen de rechter afslag te nemen om vervolgens middels linksaf slaan op De Donk uw weg richting Hoogeloon/Vessem/Casteren te vervolgen.

De organisatie verzoekt dan ook vriendelijk:

  • Aan de Duizelnaren om hun boodschappen vóór 10.00 uur ‘s-morgens in huis te hebben gehaald en de auto alsdan veilig op de inrit of in de garage te hebben gestald.
  • Aan de omwonende Kempenaren om vanaf 10.00 uur ’s-morgens van de hiervoor gemelde omleidingsroutes gebruik te maken. We hebben dat even voor u nagereden en dat scheelt u welgeteld 2 minuten extra reistijd. En zeg nu zelf: wat is nu 2 minuten op een mensenleven?

Mocht u desalniettemin hiermee toch nog een onoverkomelijk probleem hebben dan kunt u altijd nog op vrijdagavond 27 juli tussen 18.00 en 19.00 telefonisch contact opnemen met onze Coördinator Parcoursafsluiting Jos Beerens, tel. 06 – 15 48 69 35

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.