Duizel_W1.png

Nieuwsberichten

Voor U gelezen in het Eindhovens Dagblad

 

Coen Vermeltfoort verzamelt met winst in Duizel twee truitjes

Eerst verdween sponsornaam Alecto onder het gele truitje dat Coen Vermeltfoort mocht aantrekken na zijn zege in de wielerronde van Duizel. Meteen daarna werd het gele exemplaar ingewisseld voor het blauwe tricot omdat hij – met voor de mannen alleen Steensel nog te gaan – de nieuwe leider is in het Kempenklassement. Volgend jaar prijkt de naam van het elektronicabedrijf sowieso niet meer op de borst van Vermeltfoort en zijn ploeggenoten. De hoofdsponsor stopt. ,,Het is afwachten of we nog een opvolger vinden, maar ik ben er bang voor. De kans is klein. Zonde dat zo’n ploeg wegvalt”, zegt Vermeltfoort (31), die in dat geval hoopt een nieuw team te vinden en anders voltijds gaat werken.

Omdat hij kort stond in het klassement van de Kempencriteriums, werd het voor Vermeltfoort een beetje een wedstrijd in een wedstrijd. De dagwinst was voor hem het belangrijkste en dat moest uit zijn tenen komen. Tom Vermeer en Arvid de Kleijn hadden in de finale een jump gemaakt uit de kopgroep en Vermeltfoort stak samen met Tijmen Eising nog over. ,,Met de laatste krachten die ik nog had. Sprinten tegen Arvid is een risico, maar demarreren had geen zin meer dus ben ik er vol voor gegaan”, aldus Vermeltfoort, die toen de kerkklok kwart voor negen aangaf toch het rapste was in de Oude Kerkstraat.

 

Tactiekoefening

Toen de avond begon was Duizel een internationale laureaat rijker. Het vrouwenteam van Sunweb heeft de Duizelse Kermisronde en morgen de Acht van Chaam opgenomen in het trainingskamp voorafgaand aan de ­RideLondon Classic van zondag. Niet alleen om wedstrijdkilometers te maken maar vooral als tactiekoefening. ,,Het spelletje leren spelen”, noemde de 21-jarige Noorse winnares Susanne Andersen het. ,,Een criterium is een ander type race. Ik hou er wel van en zou willen dat we ze vaker reden.”

Andersen was met Nina Kessler, Anna Henderson en Eva Buurman al vroeg in de koers gevlogen. Haar ploeggenotes Coryn Rivera, Pfeiffer Georgi en Leah Kirchmann kwamen met ook nog de Eindhovense Teuntje Beekhuis nooit meer in de buurt en het peloton trapte zich daar nog achter enkel uit de naad om het publiek een verfrissend windje te geven. Andersen: ,,Het was meteen een harde ontsnapping. Met op komst zijnde teammaten kon ik mijn benen sparen, dus het was nog steeds een goede situatie toen bleek dat het te zwaar voor ze was om nog bij ons aan te sluiten. Ik kon op mijn sprint vertrouwen, al weet je dat met Nina erbij nooit zeker.”

 

62ste ‘Om de Gele Trui’ Duizel.

Uitslag mannen:

1 Coen Vermeltfoort 100 km in 2.14,51 uur,

2 Arvid de Kleijn,

3 Tom Vermeer.

 

Stand Kempenklassement:

1 Vermeltfoort 191 punten,

2 Jasper de Laat 187,

3 Pieter van Oirschot 185.

 

Uitslag vrouwen:

1 Susanne Andersen (Nor) 60 km in 1.27,10 uur,

2 Nina Kessler,

3 Anna Henderson (GBr).

 

Stand Kempenklassement:

1 Monique van de Ree 229 punten,

2 Evy Kuijpers 179,

3 Hanneke de Goeje 138.

 

Artikel overgenomen van Eindhovens Dagblad

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.