Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Bibliotheek Eersel organiseert leessalons in het kader van Eersel Remembers in samenwerking met lokale schrijvers en boekliefhebbers.
Leessalon 1 – ‘’Gewone mensen, Ongewone tijden’’
Een leessalon is een bijeenkomst waarbij de deelnemers van tevoren allen hetzelfde boek hebben gelezen en hierover met elkaar in discussie gaan onder leiding van een gespreksleider. De eerste leessalon staat in het teken van het boek ‘Gewone mensen, ongewone tijden: Het leven van alleman in oorlogstijd in Vessem, Wintelre en Knegsel’. De verhalen zijn (op)geschreven door inwoners van deze drie dorpen en het werk is gepubliceerd door de heemkundevereniging de Hooge Dorpen. De gespreksleider is Mat Theunissen. Dinsdag 22 oktober 2019.
Leessalon 2 – ‘’De Welwillenden’’
De tweede leessalon bespreekt ‘’De Welwillenden’’ van Jonathan Littell. Dit is het verslag van Max Aue, een SS'er die tot in de hoogste rangen opklimt en minutieus vertelt over de cruciale rol die hij heeft gespeeld bij de Endlösung der Judenfrage. Deze internationale bestseller heeft wereldwijd veel losgemaakt. De gespreksleider is Clara Corstens. Dinsdag 4 februari 2020.
 
Leessalon 3 – ‘’Mam, Kiéck eine Focke Woerf’’
De derde leessalon staat in het teken van het boek ‘Mam, kiék eine Focke Woerf. Oorlogsherinneringen van een vijfjarige’. Deze herinneringen zijn opgetekend door Mat Theunissen die opgroeide tijdens de oorlogsjaren in Limburg. Zijn familie werd uit hun huis verdreven en werd onder gevaarlijke omstandigheden in een trein op transport gezet naar Friesland. Het zijn de ervaringen van een vluchteling in eigen land die het slachtoffer is van de frontsituatie tijdens de oorlog. De gespreksleider is Mat Theunissen. Dinsdag 17 maart 2020.
Welkom
De leessalons zijn telkens op een dinsdagmiddag van 14.30-16.00 uur in Bibliotheek Eersel. De toegang is gratis. Er is plaats voor 12 deelnemers. Er zijn exemplaren van de boeken te leen in Bibliotheek Eersel. 

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.