duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

De buitenwereld binnenhalen
 
Onlangs ging ik, na een vraag van de redactie, eens praten bij Huize Eresloo.
Daar werd ik heel hartelijk ontvangen door de manager Liesbeth Naayen. Eigenlijk mag ik het woord manager niet gebruiken; veel mooier en minder afstandelijk is de titel ‘vrouw des huizes’, zoals op haar visitekaartje staat.
Allereerst kreeg ik een uitleg over de nieuwe zorgondernemer. Particulieren kunnen hier een appartement huren op het moment dat het thuis niet meer gaat. Men huurt een appartement en voor de financiering van de zorgvraag wordt een beroep op de Wet Langdurige Zorg (WLZ) gedaan. Maar ik was er niet naar toe gegaan om deze informatie allemaal op te halen en hier neer te pennen. Die info kunt u veel beter en nauwkeuriger lezen op de site van Huize Eresloo zelf.
 
De vraag die ik wel had was: wat kan Huize Eresloo voor Duizel betekenen en wat kan Duizel voor Eresloo betekenen? Het antwoord was best wel verrassend! Het was eigenlijk een uitnodiging voor vele verenigingen en ook particulieren. De mensen van HuizeEresloo willen graag betrokken worden bij gebeurtenissen in ons dorp. Maar ook alle verenigingen en particulieren zijn van harte welkom om Eresloo te bezoeken. Als je de mensen iets te bieden hebt wat ze leuk vinden, denk aan muziek, aan volksdansen, voorlezen, wandelen, schilderen, mozaïeken en er is nog veel meer, ben je van harte welkom. Ook als je eens geen plek hebt om te vergaderen of te repeteren zijn de dorpsgenoten welkom. De deur staat wagenwijd open voor Duizelse verenigingen en mensen, kortom voor de Duizelse gemeenschap. Men wil de buitenwereld binnen halen! Een uitnodiging om eens een evenement in Duizel te komen bezoeken zal, naar ik denk, zeer gewaardeerd worden.
Mijn bezoek werd afgerond met een rondleiding door het gebouw, zeker ook leuk.
Hopelijk gaat er een leuke en fijne samenwerking tussen Duizel en Huize Eresloo ontstaan en biedt dit voor Huize Eresloo en Duizel een meerwaarde.
Antoinette Koolen- van der Velden