duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

 

COMPUTERCURSUSSEN

 

 

Dorpshuis de Smis organiseert al vele jaren computercursussen. Deze cursussen zijn laagdrempelig en zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Dus niet alleen voor ouderen. De cursus Digisterker wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek de Kempen (Eersel) en is speciaal afgestemd voor de bewoners van de gemeente Eersel.

Er wordt gewerkt met een beamer welke het beeldscherm van de docentencomputer laat zien. U mag uw eigen laptop meenemen (voorkeur). Er zijn computers aanwezig, voor diegenen die geen eigen laptop bezitten.

De cursussen worden gegeven van maandag t/m donderdag.

De cursussen bestaan uit 5 lessen van elk 2 uur met uitzondering van de cursus Digisterker. Die bestaat uit 4 lessen van 2½ uur

In overleg met de docent kunnen data en tijden worden aangepast.

De cursuskosten zijn inclusief koffie of thee en exclusief cursusmateriaal, tenzij anders is vermeld.

 

Dorpshuis de Smis biedt de volgende cursussen aan:

Word en Excel                                       5 lessen       € 40,00

U leert tijdens deze cursus de belangrijkste onderdelen van tekstverwerken, zoals opmaak van tekst, plaatsen van figuren, maken van tabellen enz.. Ook worden de belangrijkste functies van het rekenprogramma Excel uitgelegd. Niet alleen de meest gebruikte formules worden behandeld, maar ook functies zoals voorwaardelijke opmaak komen aan bod, evenals sorteren, filteren en grafieken maken.

Digisterker (i.s.m. Bibliotheek de Kempen)               4 lessen   € 40,00

Gebruikmaken van digitale overheid?

De belastingdienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om inwoners te informeren. De overheid vraagt de inwoners ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.

Veel mensen weten dat niet of vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek De Kempen samen met De Smis in Duizel een speciale cursus aan, genaamd ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. In vier bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid en leert u ermee werken.

Wat leert u bij deze cursus?

In vier bijeenkomsten (van telkens 2,5 uur) leert u op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. U leert hoe u aanvragen kunt indienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Eersel die de beginselen van computers of internet onder de knie hebben. Als u (nog) niet genoeg ervaring met de computer hebt, adviseren wij u om eerst een computercursus voor beginners te volgen bij Dorpshuis De Smis.

Doet u mee?

Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus Digisterker? We nodigen u van harte uit om mee te doen! U kunt zich inschrijven via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Informatie over deze en andere computercursussen vindt u op de website: www.dorpshuisdesmis.nl (tab: computercursussen)

Plaats: Dorpshuis De Smis, Smitseind 33A, 5525 AN Duizel

Kosten: € 40, - (inclusief cursusboek)

 

Wij bieden voor Windows 10 drie cursussen aan op opeenvolgende niveau.

Windows 10 voor starters                     5 lessen       € 40,00    

Speciaal voor diegenen die nog geen enkele ervaring met computers hebben. Na afloop van de cursus weet u genoeg van Windows 10, mappen maken, mailen en internetten. Bij deze cursus wordt het cursusboek "Windows 10 voor senioren" gebruikt. Uitgever: Studio Visual Steps; € 24,95

Opfriscursus Windows 10                    5 lessen       € 40,00

Speciaal voor de niet ervaren PC-gebruiker is deze cursus geschikt. Er wordt niet alleen uitgelegd wat Windows voor een programma is, maar u leert ook het gebruik van cloud toepassingen, OneNote als notitie programma, mail programma’s en internet gebruik. Verder worden verschillende bureauprogramma’s en de instellingen nog eens onder de loep genomen. Het werken op je eigen laptop is sterk aan te bevelen.

Na afloop van de cursus bent u weer helemaal bij.

Windows 10 voor gevorderden           5 lessen       € 40,00

Windows 10 biedt veel meer mogelijkheden dan de meeste mensen weten. In deze cursus leert u een aantal van deze mogelijkheden. Zo worden steeds bij de halfjaarlijkse updates nieuwe functies toegevoegd. Ook kunnen de cursisten eigen onderwerpen aandragen.

 

Wij zijn met onze docenten aangesloten bij het Seniorweb.

Aanmelden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van;

-       Cursusnaam en startdatum

-       voornaam en achternaam

-       adres, huisnummer en plaats

-       telefoonnummer

-       email-adres