duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

Duizel maakt schoon op 21 maart 2020
Op zaterdag 21 maart 2020 wordt de Landelijke Opschoondag in Nederland gehouden. In Duizel wordt deze actie ondersteund door Buurtvereniging D’n Ouwe Toren. We verzamelen dit jaar om 13.00 uur bij Café de Donk. Om 13.30 uur zullen we het dorp en buitengebied ingaan. Namens de buurvereniging is Harrie van Kessel het aanspreekpunt. Heb je zin om een uurtje mee te gaan om zwerfvuil op te ruimen dan ben je van harte welkom.
De gemeente zorgt voor materialen zoals hesjes, knijpers, handschoenen en zakken. Om voldoende materiaal te hebben zou het fijn zijn als we van te voren weten hoeveel volwassenen en kinderen er komen. Ook zorgt de gemeente voor een versnapering vooraf en naderhand.
Aanmelden kan bij Harrie van Kessel via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Onderstaand een aantal zwerfvuil items die je veelvuldig tegenkomt langs de weg. Als je de afbraaktijden bekijkt besef je de belasting voor het milieu.
 
Afbraaktijden
De afbraaktijd van zwerfafval is voor elk materiaal verschillend. Hieronder zie je een overzicht met verschillende afbraaktijden: