Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

Lezing autisme door Carlo Hakkens
Beste Duizelnaren,
Velen zullen mij nog wel kennen. Ik heb tot mijn achtenveertigste in Duizel gewoond, maar ik ben er reeds enkele jaren weg.
In de jaren dat ik in Duizel woonde heb ik diverse ervaringen opgedaan. Ik ben bij diverse verenigingen aangesloten geweest. Daar heb ik goede herinneringen aan maar ik hield er ook altijd, net als met andere zaken, een gevoel aan over dat het beter kon. Aan de hand van deze ervaringen en andere problematiek ben ik gaan zoeken naar antwoorden. Na langdurig onderzoek is uiteindelijk vastgesteld dat er sprake is van een autisme spectrum stoornis.
Gezien mijn leeftijd (ik was toen 46 jaar) was het best raar om opeens zo'n diagnose te krijgen. Maar nog moeilijker was het, om iets te gaan doen met deze diagnose.
Ik liep vast en kon geen verandering aanbrengen in mijn problemen, zowel privé als in werk. Door blijvende problemen met depressies heb ik de keuze moeten maken om in een zorginstelling te moeten gaan wonen.
Van 28 maart tot en met 2 april is het Autismeweek. Ik ben benaderd met de vraag of ik tijdens deze themaweek een lezing wil houden over autisme bij de bibliotheek in Eersel. Ik heb daar even over moeten denken. Dit bespreken in een omgeving waar je altijd gewoond hebt? Uiteindelijk heb ik besloten om er aan mee te doen. In Eindhoven bij Autismepunt heb ik inmiddels ook twee keer mee gedaan aan een lezing. Als je mensen wat inzicht kunt geven is het al de moeite waard geweest.
Ik hoop dan ook dat mensen – die iets meer over mij en over de problematiek rondom mijn autisme willen weten - de lezing bij willen wonen. Een van de begeleidsters die ik had bij Autismepunt, Marissa Rovers, is aanwezig om zaken toe te lichten.
De lezing is gratis te bezoeken. Via de agenda van de website www.bibliotheekdekempen.nl kunt u een plaats reserveren. Zo weten ze bij de bibliotheek hoeveel stoelen ze klaar moeten zetten. U kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marissa en ik hopen u te mogen begroeten op 1 april 2020 om 19.30 uur in bibliotheek Eersel.
Carlo Hakkens