Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

Beste mensen uit Duizel.
 
 
Dit is een verslag van de eerste kilometers die ik gefietst heb met het snuffelapparaatje. Ik heb er tot nu toe zo’n 350 kilometers opzitten. Niet slecht in de koude en natte weken die we achter de rug hebben. Al moet ik zeggen dat ik het een mooi gezicht vind dat veel vennen weer goed vol staan met water. Maar laat ik eerst vertellen hoe het met de fijnstof aanwezigheid staat in de Kempen.
Als ik een stukje gefietst heb dan draai ik deze uit op mijn laptop. Aan de hand van de kleuren, die afgebeeld staan op de gefietste route, kan ik zien of er veel of weinig fijnstof in de lucht aanwezig is. De kleuren lopen van donker- blauw→Lichtblauw→Heel lichtgeel→Geel→Oranje→Rood. Ik kan met trots zeggen dat de Kempen er relatief goedgekleurd opstaat. Van donkerblauw→Lichtblauw. Dit zegt natuurlijk niet alles. Als straks de lente aanbreekt dan zal er ongetwijfeld meer fijnstof aanwezig zijn in onze lucht. We gaan dan met z’n alle eropuit, met brommers, auto’s en natuurlijk gaan we weer met het vliegtuig vanaf Eindhoven.
Ik ben erg benieuwd hoe de routes er dan uit zullen zien qua kleuren. Er zullen nog heel wat kilometers gefietst moeten worden om een totaal plaatje te krijgen van onze luchtkwaliteit in onze omstreken. Volgens mij is dit een project van een jaar dus nog heel wat maanden voor de boeg. Mocht je je geroepen voelen om ook eens een route te fietsen met het snuffelapparaatje laat het mij dan weten. De fietstocht hoeft niet per se in de directe omgeving van Duizel te zijn. Ik hoor het wel.
 
Met vriendelijke groet; Fritz Claassens. tel. 06 22 92 23 37