Duizel_ZO3.png

Nieuwsberichten

Ruurhoeve valt in de prijzen bij de landelijke CUM LAUDE kaaskeuring!
 
Donderdag 12 maart was een spannende dag voor de familie Ansems van kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Op deze dag vond de prijsuitreiking plaats van de Cum Laude kaaskeuring voor “Boerenkaas en” “kaas van de boerderij”. De Ruurhoeve won goud in de categorie “kaas van de boerderij” met hun jong belegen kaas, oude kaas en kaas met bier van Stadsbrouwerij Eindhoven. De kaas met bier van stadsbrouwerij Eindhoven werd daar bovenop bekroond met Cum Laude wat voor de Ruurhoeve een kroon is op hun werk!
 
Spanning vooraf
Twee weken voor de kaaskeuring werden bij de Ruurhoeve de kazen geselecteerd die mee deden aan de keuring. Deze kazen werden opgestuurd en door een deskundige jury beoordeeld. Daar kwam een juryrapport uit wat voor de Ruurhoeve het mooi resultaat opleverde, drie kazen bekroond met goud. Alle goud winnende kazen werden daarna per categorie nog extra beoordeeld door een jury bestaand uit o.a. culinair journalisten en koks. Uit elke categorie wordt 1 kaas beloond met Cum Laude. De kaas van de Ruurhoeve met bier van stadsbrouwerij Eindhoven werd door deze jury bekroond met Cum Laude, iets waar de Ruurhoeve en de stadsbrouwerij Eindhoven samen bijzonder trots op zijn.
 
Samenwerking met Stadsbrouwerij Eindhoven
Al heel wat jaren werken kaasboerderij de Ruurhoeve en Stadsbrouwerij Eindhoven naar volle tevredenheid samen. De Ruurhoeve maakt kaas met de bieren van de stadsbrouwerij die natuurlijk te proeven zijn in het proeflokaal bij de stadsbrouwerij in Eindhoven en Tilburg. De kaas wordt gemaakt met De oude haas bier. Een zacht makkelijk wegvloeiend bruin bier met een lichte zoete smaak op de achtergrond. De oude Haas verwijst naar de oudste brouwerij van Eindhoven in het begin van de 20e eeuw. Bij uitstek geschikt in combinatie met de stevige smaak van de kaas.
Beide zaken hebben elkaars producten leren kennen en daaruit vloeien van beide kanten mooie initiatieven. Het jongste initiatief is afkomstig van de stadsbrouwerij. Zij zijn bezig met het ontwikkelen van een bitterbal met kaas die afkomstig is van de Ruurhoeve, beslist een toevoeging op hun huidige menukaart.
 
Mocht u nieuwsgierig zijn geworden dan kunt u de winnende kazen proeven bij Kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon, bij groente- en kaasspeciaalzaak de Ruurhoeve in de Vershof in Bladel en de bierkaas vindt u uiteraard ook terug op de menukaart van Stadsbrouwerij Eindhoven, evenals in de brouwerij in Tilburg.
 
Voor de familie Ansems en hun medewerkers van kaasboerderij de Ruurhoeve is dit resultaat de drijfveer bij uitstek om op huidige voet door te gaan met ontwikkelen en vernieuwen.
 
Een mooi pluim op het werk!