Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Sinds vorig jaar hebben Muziekvereniging De Volharding en Basisschool Sint Jan besloten om, in samenwerking met Muziekschool Art4U in Veldhoven, een muziekproject op te starten.

Het project is gebaseerd op een bestaand programma van Art4U waarmee kinderen van groep 5 op ludieke wijze kennismaken met muziek en met muziekinstrumenten.

In een reeks van 4 lessen, onder schooltijd, zijn de kinderen onder leiding van docenten van Art4U actief met het zelf maken van muziek, zingen en bewegen op muziek en het gebruiken van een door hen zelf gekozen muziekinstrument.

Naast het kennismaken met het instrument zullen de eerste vaardigheden en technieken worden aangeleerd door instrumentale docenten van Art4U.

In de voorbereiding naar dit project toe hebben de kinderen op 13 mei al een keuze kunnen maken uit zowel blaasinstrumenten (trompet, alt saxofoon, trombone) als uit instrumenten voor percussieslagwerk.

Tijdens de looptijd van het project wordt toegewerkt naar een eindpresentatie waarin de kinderen meespelen op hun instrument in een arrangement voor fanfareorkest.

De lessen zullen op school plaatsvinden op elke dinsdagmiddag van 3 t/m 24 juni en de eindpresentatie, voor ouders en andere belangstellenden, is gepland voor woensdagavond 25 juni in De Smis vanaf 18.30 uur.

We hopen uiteraard, na alle voorbereidingen, dat een groot aantal kinderen geraakt zullen worden door dit initiatief en zullen ontdekken dat veel plezier beleefd kan worden aan het gezamenlijk maken van muziek.

Daarom willen wij, als Muziekvereniging De Volharding, na afloop van dit project hieraan graag vervolg geven met die kinderen die geïnteresseerd zijn.muziekproject

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.