duizel_noord2 - kopie (2).png

Nieuwsberichten

wielerrondeOp maandag 28 juli a.s. is het weer zo ver. Dan gaat de 57ste wielerronde

van Duizel van start. Het programma ziet er dit jaar als volgt uit:

11.30 uur: Stratenloop Duizel

12.45 uur: RABO-Dikke-Banden-Race voor de jeugd

13.45 uur: Recreantenronde gemeente Eersel

15.00 uur: Kempencup Duizel

16:30 uur: Elite dames

18:30 uur: Elite heren

Het programma wordt om 11.30 uur geopend met een Stratenloop. Er wordt gelopen over een afgezet parcours van 2 km door het centrum van Duizel. De deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 4 km of 10 km. Er is langs het parkoers een waterpost aanwezig. Deelname staat open voor jong en oud. Vorig jaar stonden maar liefst 73 deelnemers aan de start. Hopelijk wordt het dit jaar weer z’n succes! Inschrijven is mogelijk tot een kwartier voor de start. Deelname kost 3,50 en het inschrijfpunt is bij de start/finish in de Oude Kerkstraat.

Vervolgens komt om 12.45 uur de jeugd in actie met de RABO-Dikke-Banden-Race  Dit is ’n onderdeel van het RABO fietsenplan. Het is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Voor de veiligheid dragen alle fietsertjes een valhelm (deze wordt door de organisatie geregeld). Alle deelnemers krijgen na afloop een leuke attentie en daarnaast zijn er natuurlijk ook bekers te verdienen! Wie eerste wordt in een categorie mag tevens door naar de landelijke finale!

Inschrijven kun je door een E-mail te sturen met je naam, geslacht, adres en je geboorte datum naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vervolgens wordt er om 13.45 uur door onze Recreanten uit de gemeente Eersel gestreden om de gele trui. Zoals elk jaar biedt dit een hoop spektakel aangezien voor de meeste deelnemers dit de enige “wedstrijd” is die ze jaarlijks rijden! Daarnaast wordt de spanning opgevoerd door de eigen supporters die langs de kant staan.

De wedstrijd bestaat uit 15 ronden van 2 kilometer. Er wordt gestreden om 3 podiumplaatsen met natuurlijk de gele trui voor de winnaar. Daarnaast wordt er uiteraard ook gekeken naar de snelste Duizelnaar. De organisatie hoopt dat er op deze manier zoveel mogelijk wielerliefhebbers uit de gemeente aan de start zullen verschijnen.

Dus kom je uit Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre of natuurlijk Duizel en je hebt een racefiets en je wilt je een keer meten met andere fietsers, schrijf je dan in! Het is een wedstrijd voor recreanten dus personen met een licentie mogen niet deelnemen. Kosten voor deelname bedragen 5,00. Ook dit jaar wordt er weer gereden met transponders die beschikbaar worden gesteld door de Wielerronde. Hierdoor is het noodzakelijk dat je jezelf bij het inschrijven kunt legitimeren. Voorinschrijven kun je door een E-mail te sturen met je naam, geslacht, adres en je geboortedatum naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit jaar organiseren we voor de tweede keer  “Kempencup Duizel.” Kempencup Duizel is een wielerwedstrijd bedoeld voor alle fanatieke wielrenners uit de omgeving. Deelname staat open voor iedereen op voorwaarde dat ze geen licentie hebben.

De start is om 15.00 uur. De wedstrijd gaat over een afstand van 44 km die in 22 ronden wordt verreden. De winnaar gaat natuurlijk naar huis met de gele trui van Duizel. Daarnaast wordt er gereden met een prijzenschema en zijn er tijdens de race premies te verdienen.  

Kosten voor deelname bedragen 5,00. Ook tijdens Kempencup Duizel wordt er gereden met transponders, die beschikbaar worden gesteld door de Wielerronde. Daarom is het ook hier noodzakelijk dat je jezelf bij het inschrijven kunt legitimeren. Voorinschrijven kun je door een E-mail te sturen met je naam, geslacht, adres en je geboorte datum naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dit jaar telt Kempencup Duizel mee voor het Kempencup Klassement. Dit is een klassement wat wordt opgemaakt over Kempencup Hapert (welke plaatsvindt op 24 juni) en Kempencup Duizel. Er wordt zowel een individueel als team klassement opgemaakt. De teams mogen bestaan uit maximaal 5 personen. Mocht je mee willen doen als team, geeft dit dan aan bij het inschrijven.

Meer informatie over de wielerronde van Duizel kunt u vinden op onze website: www.wielerrondeduizel.nl.