Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Programma 50 jaar muziekvereniging “De Volharding”

Zoals beloofd het programma voor het feestweekend!

Vrijdag 12 september 2014 receptie met feestelijke afsluiting

18.15 uur:       Rondwandeling door Duizel van de jubilerende vereniging

19.30 uur:       Receptie in de feesttent

20.30 uur:       Optreden door de percussiegroep van muziekvereniging

                        “De Volharding”

Aansluitend is er een optreden van de band “ A Few good Men” uit Hapert.

De mannen van ‘A Few Good Men’ staan bekend om hun vocale harmonie en akoestische set. De band, bestaande uit de broers Joep en Niek Basten, Dave de Laat en Thom Rijsterborgh, timmeren ruim twee jaar aan de weg en hebben hun muzikaliteit op verschillende podia mogen bewijzen. Door het brede scala aan nummers wat de heren bieden, zit er altijd voor ieder wat wils bij. Zo coveren de mannen nummers van ‘The Eagles’ en  ‘Beatles’ tot ‘The Lumineers’ en  ‘Mumford and Sons’. Dit alles in vierstemmige harmonie, ondersteund door hun akoestische set. Hierdoor ontstaat een warme en gezellige sound. 

Zaterdag 13 september 2014 concert met feestelijke nazit/-sta

19.15 uur:       Tent open voor publiek

20.00 uur:        Jubileumconcert met medewerking van het fanfare orkest en de percussiegroep van Muziekvereniging “De Volharding”, de zanggroep Multivoices, de band Secret Stash.

Het fanfare orkest speelt allerlei muziekstukken van “Het Dorp” tot “Born to be wild” en van “Brabant” tot “Conquest of paradise”.

De percussiegroep speelt naast nieuwe nummers enkele werken die u  wellicht herkent van o.m. Smakelijk Luisteren en het Prom’s concert.

Voor dit concert moet u een kaartje kopen bij Wilma van der Heijden, Beersbeemden 28. Voor slechts 5 euro geniet u van een avond muziek mét een gratis drankje van de vereniging.

Na het concert gaan we nog even los met de muziek van de band “ Secret Stash”. Deze 4-mans formatie zag begin 2009 het daglicht. Het repertoire is samengesteld uit nummers die ze vreemd genoeg in hun rijke verleden als muzikant, nog niet eerder op een podium ten gehore hadden gebracht. Tijdens het optreden zullen de meest bekende nummers van onder andere Gary Moore, Steppenwolf, Brainbox, Santana, Cream, Status Quo en vele andere toppers de revue passeren. Kortom, reden genoeg om te zorgen dat je een plekje vooraan hebt (met een drankje in de hand wellicht).

Zondag 14 september 2014

14.00 uur:        Muzikale rondwandeling “Met de muziek mee”.  Verschillende korpsen uit de omgeving lopen door Duizel

15.00 uur:        Presentatie van de verenigingen bij de feesttent

15.15 uur:        Gezamenlijk spelen van de mars “Over and Out” op het feestterrein bij de Smis

16.00 uur:        Optreden door “De Red Color Band”.

Dat fanfare “De Volharding” een bloeiende vereniging is met vele talenten mag blijken uit de oprichting in 1992 van de “Red Color Band”. De “Red Color Band” is ontstaan uit een 16–tal bevriende fanfaremuzikanten met de bedoeling uit te groeien naar een swingende feestband waarin allerlei vormen van muzikale expressies tot uitdrukking komen. De band bestond uit blazende muzikanten aangevuld met gitaar, basgitaar, keyboard, drums, percussie en zang.
Het repertoire bestond vooral uit covers van vele gerenommeerde bands uit binnen- en buitenland waaraan door de “Red Color Band” onder leiding van René Castelijns vaak een geheel eigen karakter werd gegeven.

De band heeft een goede regionale bekendheid gekregen, vooral door optredens op diverse festivals en feesten.

De “Red Color Band” was jarenlang bij feestelijke evenementen of gezellige momenten in Duizel en verre omgeving niet weg te denken en gaf een extra bijzondere dimensie aan muziekvereniging “De Volharding”.

Helaas viel in april 2007 het doek voor de Red Color Band, maar gelukkig zullen zij nog éénmaal  een optreden verzorgen tijdens het 50 jarig jubileum van Muziekvereniging “De Volharding”.