duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

 

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 september staat Duizel geheel in het teken van feest en muziek. Muziekvereniging “De Volharding” viert dat weekend haar vijftigjarig jubileum met een groots programma. Hoogtepunt van dit feestelijke weekend is het jubileumconcert op zaterdagavond.

Vrijdagavond is de aftrap van het feestweekend met een rondwandeling van de vereniging door het dorp. Annemiek Hendriks: “Bij het vorige jubileum werd in het hele dorp de vlag uitgehangen en werden de straten versierd met slingers en ballonnen. We hopen dat bewoners dat deze keer ook doen, voor een feestelijke sfeer”. Na de rondwandeling is er een receptie waar iedereen welkom is. Daarna zijn er optredens.

Het jubileumconcert op zaterdagavond, waarvoor de kaartverkoop al in volle gang is, belooft een groot spektakel te worden. “Het fanfare orkest en de percussiegroep van “De Volharding” treden op, met medewerking van de band Secret Stash, zanggroep Multivoices en een aantal ‘mystery guests’. Het wordt een muzikale wandeling door de tijd, ze spelen van oude naar nieuwe nummers. Tijdens het optreden wordt oud beeldmateriaal vertoond, wat het geheel helemaal afmaakt. We hopen op een grote opkomst’, aldus Theo Koert, voorzitter van de vereniging.

De zondag begint met een muzikale rondwandeling door het dorp, waaraan verschillende korpsen uit de omgeving deelnemen. Na de presentatie van de verenigingen bij de feesttent en het spelen van de mars ‘Over and Out’, wordt het weekend afgesloten met een optreden van de niet meer bestaande Red Color Band, een feestband bestaande uit leden van de muziekvereniging. Speciaal voor deze gelegenheid treden ze nog een keer op.

Een jaar geleden begon de feestcommissie met de eerste voorbereidingen. De hoofdzaken zijn geregeld, de puntjes moeten nog op de i. Het is allemaal vlot verlopen, alleen over de locatie is wat discussie geweest. “We hebben in Duizel niet de beschikking over een theater en gemeenschapshuis De Smis is te klein voor de festiviteiten. We hebben daarom verschillende opties overwogen, waaronder Vencomatic. De akoestiek bleek daar niet goed. Ook de gemeenteloods hebben we overwogen. Uiteindelijk is er gekozen voor een grote tent op het plein voor De Smis”, aldus Koert. Het drie dagen durend jubileum is geheel aangekleed. “Drank wordt verzorgd door de Smis en de plaatselijke cafetaria zorgt voor de hapjes en snacks”, aldus Piet Bierens. De tent opzetten en de verdere aankleding wordt door de vereniging zelf gedaan. “Er wordt al hard gewerkt en er ligt nog veel werk, maar we hebben er ontzettend veel zin in. Het wordt een groot feest”, vult Toon Beerens aan.

Van fanfare naar muziekvereniging

Muziekvereniging “De Volharding” is opgericht op 14 september 1964 als een traditionele fanfare met drumband. Ze vervulden al snel een belangrijke rol in het gemeenschapsleven van Duizel en doet dit tot op de dag vandaag. Bij vele gelegenheden wordt een beroep op ze gedaan. In 2005 besloot men de drumband om te vormen naar een percussiegroep. Ton Spooren: “Zo kreeg de vereniging meer muzikale mogelijkheden. Dit is zowel voor de leden als voor het publiek een pluspunt. Omdat hierdoor een en ander veranderde en ook met het oog op de toekomst, is in 2008 de naam Fanfare veranderd in Muziekvereniging”. Het is een gezonde, actieve vereniging met zo’n 65 leden, een dirigent, instructeur en zo’n 80 begunstigers.

Voor het concert op zaterdagavond zijn nog kaarten a € 5,= per stuk beschikbaar en te bestellen bij Wilma van der Heijden: 0497-516577

www.devolhardingduizel.nl

Facebook: facebook.com/volhardingduizel