duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

 

Zaterdag 15 november, de Zwetsdonk loopt redelijk vol in afwachting wie de scepter zal gaan zwaaien over Zwetsland voor het 47e carnavalsjaar.

Het podium staat, zoals we gewend zijn van de Zwetsers, tot in perfectie aangekleed klaar. Een touwtrekkraam met suikerspin en popcorn vult het podium van muur tot muur en bij de ingang worden de mensen begroet door 2 waarzegsters. Wat heeft dat nu met onze nieuwe Prins te maken? De 3 verhalen die door onze verhalen verteller in "Efkes Duyselen" geschreven zijn onthullen vooral in het laatste verhaal een grote tip van de sluier ……, maar toch zijn er nog mensen die twijfelen of het de ene is of de andere. Het podium geeft hier gelukkig geen uitsluitsel over!

Naarmate de avond vordert lopen er verschillende Prinsenkandidaten door de zaal en die worden door menigeen aangesproken om te kijken of ze overstag zullen gaan, onze nieuwe Prins blijft fier overeind. Eerst komt er een “officieel” gedeelte waarin we afscheid nemen van Prins Zwets en Prinses Monita en laten onze dansmarietjes voor het eerst hun nieuwe gardedans zien. Meiden, het ging perfect!

Rond 23.00 uur start de verhalenverteller zijn verhaal, anekdotes komen naar boven van zowel Prins als zijn Prinses. De Prinses die vroeger honden trainde, de Prins die vroeger echt boer wilde worden, de sixpack en vrouwenverslinder, een zandbak en ski’s komen omhoog getrokken en op het laatst de grote beker als hoofdprijs want bij onze nieuwe Prins is winnen, winnen, winnen belangrijk in zijn leven. Nu moet er nog aan 1 groot touw getrokken worden en worden er Prinsenkandidaten uit de zaal genodigd om the final countdown te voltrekken. Onder het geluid van mission impossible en de sound van zijn mini puller komt uiteindelijk René Geerts ten tonele, als Prins Reny zal hij het 47e carnavalsjaar gaan regeren over Zwetsland samen met zijn Prinses Christel en hun trotse dochters Britt en Bente.

Het motto van dit vurig Prinsenpaar zal zijn:

de we er ut vuurke in houwen mer de mee carnaval alle remme los gaan.

Namens carnavalsvereniging de Zwetsers wensen wij hun een geweldig warm carnavalsjaar toe, ALAAF !