Duizel_ZW1.png

Nieuwsberichten

 

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren, uw organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 20 en 21 maart 2015. Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen mee voor een wandeling met koffie of pak uw natuurgebied aan.

Hoe kunt u meedoen?

Aanmelden

Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan via Mijn Oranje Fonds. (https://mijn.oranjefonds.nl)

  • Heeft u al een Mijn Oranje Fonds account dan kunt u met uw bestaande inloggegevens hier direct een klus aanmelden.
  • Heeft u nog geen Mijn Oranje Fonds account dan kunt u deze eenvoudig aanmaken en vervolgens uw klus aanmelden.

Wat moet u invullen?

  • een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
  • de contactpersoon voor deze klus;
  • het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maakt u blij;
  • het aantal vrijwilligers dat u zoekt.

Uw klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo bent u zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich via de website aanmelden voor uw klus. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt.

 

Financiële bijdrage

Op het moment dat u uw organisatiegegevens en klus heeft aangemeld via 'Mijn Oranje Fonds' vindt u de button 'financiële bijdrage aanvragen'. Als u hierop drukt, komt u in een scherm waarop u alle gegevens m.b.t. uw klus kunt invullen en een aanvraag kunt doen. U kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van maximaal € 400,= van het Oranje Fonds. Een uitgebreide toelichting en de voorwaarden vindt u op de website.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wilt u meer publiciteit voor uw klus of wilt u weten hoe u meer vrijwilligers kan krijgen? Kijk in de map downloadsonder het kopje klusaanbieders en lees hier eens verder. Ook uw lokale/regionale intermediair kan u daar bij helpen. Of gebruik de Klushulp. Deze rekent bijvoorbeeld precies uit hoeveel verf en mensen je nodig hebt. Of geeft je lekkere recepten voor een high tea. U vindt de Klushulp op het moment dat u uw klus aanmeldt. De Klushulp staat dan bovenaan de pagina aan de rechterkant.

 

Inspiratie nodig?

Wij hebben voor u een aantal deelnemers iets uitgebreider naar hun ervaringen gevraagd. Dit geeft u inzicht en inspiratie hoe u van NLdoet een succes kunt maken. Kijkt u eens in een van de onderstaande categorieën:

Voorbeelden deelname NLdoet basisscholen

Voorbeelden deelname NLdoet zorginstellingen

Voorbeelden deelname NLdoet natuurorganisaties

 

Goed verzekerd tijdens NLdoet?

Waarschijnlijk heeft u al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op uw activiteiten tijdens NLdoet. Mocht u tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

 

Meer weten?

Heeft u als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wilt u overleggen over de mogelijkheden of bent u op zoek naar inspiratie? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ons een tweet op @nldoet.

 

Wilt u extra t-shirts bestellen?

In het gratis promotiepakket zitten 5 t-shirts. Wilt u er meer bestellen kijk dan vanaf eind januari 2015 op deze site. Hier kunt u voor € 37,50 een promotiepakket met 10 NLdoet t-shirts bestellen.