duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

Nederland is in beweging. Op dinsdagmiddag 17 maart stellen we in Eersel die bewegingen in de zorg centraal.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Het wordt een gevarieerde middag waarop serieuze onderwerpen op een luchtige manier aan bod komen:  “Eersel draait door” naar het idee van “De wereld draait door”, met Maurits Verweij als gespreksleider.

Hoe ziet het programma eruit?

U wordt omstreeks 13.00 uur verwacht voor een kopje koffie/thee in de Muzenval. We starten met een tafelgesprek over langer thuis (moeten) wonen. Burgemeester Anja Thijs, Gerrit van der Weijst, directeur van de woningstichting, Rene Coppens, directeur van Rabobank de Kempen en Arno Heesters, directeur van het GOW, praten met de gespreksleider over dit onderwerp. Pythia Winia laat u vervolgens op een ludieke manier blijken wat dit betekent voor mantelzorgers.

Daarna tonen inwoners en organisaties u mooie voorbeelden. Kleine en grote succesverhalen die als trendsettend gezien kunnen worden. Het volgende tafelgesprek gaat over hoe we samen kunnen vernieuwen. Hoe realiseren we maatwerk, regie bij de zorgvrager, kwaliteit, tevredenheid, betaalbaarheid en samenwerking? Hoe is de afstemming tussen de Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning en de ziektekostenverzekering? Wat is de rol van huisartsen? Hoe kan de bijdrage zijn van domotica? Gedeputeerde Brigitte van Haaften, huisarts Arnold Romeijnders, Yvonne Hijnen van verzekeraar CZ en wethouder Ria van der Hamsvoord gaan hierover de dialoog aan.

Na de pauze is er de introductie van de sociale kaart. Aan de hand van een filmpje ervaart u onderdelen van de digitaal beschikbare sociale kaart. Als ondersteuning aan de ontwikkelingen lanceert de gemeente Eersel  het nieuwe digitale platform “Eerselvoorelkaar”. Dit is een veilige marktplaats waar vraag en aanbod voor hulp, klusjes en zorg worden samengebracht.

We sluiten de middag af met het (durven) stellen van vragen en benoemen van risico’s en kansen. Maatschappelijke veranderingen komen alleen op gang als velen erin geloven en er de schouders onder zetten.

Daarom organiseren we deze middag. We hopen dat u naar huis gaat met nieuwe informatie, inspiratie en vertrouwen.

Namens het college nodig ik u nogmaals van harte uit om te komen. U kunt zich op twee manieren aanmelden. Via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: (0497) 531320. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Ria van der Hamsvoord, wethouder zorg en welzijn.