duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

In april en mei worden er weer 5 AED/reanimatie-cursussen gegeven

Kijk ook eens op www.aedduizel.nl

Regelmatig informeren wij u in Efkes Duyselen over de stand van zaken betreffende de AED’s in Duizel.

Zoals u wellicht weet, hangen er verspreid in Duizel 10 AED’s. De AED’s zitten in een waterdichte kunststof kast, onder een carport en zijn gemakkelijk toegankelijk. De kasten zijn voorzien van een akoestisch alarm en rood zwaailicht.

De Stichting AED Duizel bestaat nu ongeveer 5 jaar en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de AED’s en de organisatie van AED-cursussen.

U kunt alles rustig nalezen op onze website: www.aedduizel.nl

Een hartstilstand kost jaarlijks aan 16.000 Nederlanders het leven. In 80% van de gevallen gebeurt het thuis en juist daarom is het zo belangrijk om ook thuis snel te kunnen beschikken over een AED. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een klein, draagbaar en gemakkelijk te bedienen apparaat, dat kan worden gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand. Door middel van elektrische schokken kan het hartritme weer op gang geholpen worden (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen. Door het gebruik van een AED stijgt de kans op een succesvolle reanimatie naar 70%.

 • In april en mei 2015 worden er weer 5 AED/reanimatie (herhalings)cursussen gegeven
 • De eigen bijdrage is € 6,-
 • Deze bijdrage betaald u op de cursus.
 • Het doel is om zoveel mogelijk Duizelnaren een (herhalings)cursus te laten volgen, zodat veel bewoners weten hoe ze moeten reanimeren en een AED bedienen.
 • Mensen die al eens een cursus bij ons hebben gevolgd, krijgen automatisch bericht van de herhalingscursussen.
 • Ook Duizelnaren die vorige jaren geen cursus bij ons hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor een cursus.
 • De cursussen worden gegeven in de Smis
 • Een cursus duurt ongeveer 3 uur.
 • U leert reanimeren (hartmassage en mond-op-mond beademen).
 • U leert hoe u op een veilige en verantwoorde manier de AED gebruikt.
 • U kunt u aanmelden door het formulier in Efkes Duyselen (editie 6 van 19 maart) ingevuld in te leverenop tamboerstraat 3.

En u hoort van ons via email of telefonisch wanneer u de cursus kunt volgen.

In verband met de planning uiterlijk opgeven vóór 3 april 2015.

We hopen dat zo veel mogelijk Duizelnaren zich opgeven voor het AED-alert.

AED-Alert is een systeem dat via een sms-bericht op de mobiele telefoon burgers in kan schakelen om handelend op te treden in het geval van een hartstilstand. AED-Alert zorgt ervoor dat direct na de melding bij de meldkamer (1-1-2), getrainde burgers worden ingeschakeld om snel hulp te kunnen bieden. Mensen worden gevraagd een AED te gaan halen en naar het slachtoffer te gaan en anderen worden gevraagd om te gaan reanimeren. Voor meer informatie: www.hartslagnu.nl of via onze website: www.aedduizel.nl

Als u nog vragen hebt, kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting AED Duizel.