Duizel_ZO4.png

Nieuwsberichten

 

Op 17 maart is de website Eerselvoorelkaar gelanceerd. Dit vond plaats tijdens de inspirerende bijeenkomst “Eersel draait door” in de Muzenval. Op Eerselvoorelkaar.nl kun je veilig, snel en overzichtelijk als bewoner, vrijwilligersorganisatie, professionele (zorg)organisatie of ZZP-er je hulpaanbod en hulpvragen aanbieden. Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes en zorg.

De huidige ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector vragen om meer inzet van de eigen kracht en/of het eigen netwerk. Ook wordt steeds groter beroep gedaan op vrijwilligers.

Gelukkig zijn er in gemeente Eersel al veel mensen die zich als vrijwilliger inzetten. Maar het blijkt niet altijd eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden, terwijl die wel hard nodig zijn. Dat vraagt om een nieuwe aanpak, naast alles wat er al is. Met de website Eerselvoorelkaar.nl is er eenvoudige en veilige manier om dat te doen.

Eerselvoorelkaar.nl geeft mensen de mogelijkheid zelf de regie te voeren, ook als er extra ondersteuning nodig is vanuit het eigen netwerk, de buurt, vrijwilligers, zorg- of welzijnsorganisaties.

Iedereen in Eersel kan vanaf nu zelf gemakkelijk een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, samen een kopje koffie drinken, begeleiding van een kind met een beperking tot helpen bij een sportvereniging. Ook vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen. Met de digitale marktplaats wil gemeente Eersel ook jongere vrijwilligers bereiken.

Eerselvoorelkaar.nl is een initiatief van de gemeente Eersel, en wordt gemaakt in samenwerking met medewerkers van GOW Welzijnswerk en het steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. Samen vormen zij het team van Eerselvoorelkaar. De enthousiaste medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligers zijn vanaf nu voor iedereen het eerste aanspreekpunt binnen het team, en het backoffice voor de website. De vacaturebank die het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel beheerde, is op de nieuwe website geplaatst. Dat betekent dat er op dit moment al vele vrijwilligersvacatures op Eerselvoorelkaar.nl staan, vooral van professionele- en vrijwilligersorganisaties en voor maatschappelijke stages. Maar de website is ook een heel toegankelijke manier om een op een hulp te vragen of aan te bieden.

Dus heb je hulp nodig of wil je juist actief meehelpen? Neem dan eens een kijkje op  www.eerselvoorelkaar.nl. Je kunt je hier vrijblijvend aanmelden.

Voor meer informatie: ga naar www.eerselvoorelkaar.nl, of neem contact op met het team van Eerselvoorelkaar: e-mail: info@eerselvoorelkaar. Liever persoonlijk contact? Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is gevestigd in het gemeentehuis Eersel en open op maandag, dinsdag en woensdag van 9:30 tot 12:00 uur.

Telefoon: (0497) 531304.

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.