duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

Met Walking Football krijgen 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven. De KNVB stimuleert en enthousiasmeert amateurverenigingen om te starten met deze voetbalvorm.

Aangepaste regels

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Belangstelling?

Ik ben op dit moment geen lid van een voetbalvereniging, maar het lijkt me leuk om met een groep gelijkgestemden deze nieuwe vorm van voetbal te gaan beoefenen. Op dit moment is dat alleen mogelijk bij een aantal verenigingen in Eindhoven, maar misschien is er ook in De Kempen wel een voetbalvereniging die dit initiatief van de KNVB wil omarmen.

Lijkt het jou ook wat en wil je uitgenodigd worden om hierover eens van gedachten te wisselen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als dit een vervolg krijgt, zorg ik ervoor dat er bij onze eerste bijeenkomst iemand aanwezig is die deze vorm van voetbal al beoefent.