Duizel_ZO3.png

Nieuwsberichten

Leopold van Asten uit Duizel is op zondag 26 april in Mierlo gehuldigd als de nieuwe Nederlandse kampioen bij de springruiters. Hij veroverde de titel met de ruin VDL Groep Zidane. De combinatie hoefde zondag in de tweede manche van het beslissende derde NK-onderdeel niet tot het uiterste te gaan. Van Asten concentreerde zich op een foutloze ronde en nam een strafpunt door tijdsoverschrijding voor kennisgeving aan.

Van Asten beaamde dat de tweede titel in zijn carrière mede te danken was aan de pech van Frank Schuttert. De winnaar van het jachtspringen begon zonder strafpunten aan de finale. Daarin kwam hij met zijn paard Winchester HS ten val en werd uit de strijd genomen. "Daarmee kwam voor mij de weg vrij naar de titel. Maar ik heb echt toegeleefd naar dit NK. Ik wist dat ik met Zidane een paard heb dat de mogelijkheden heeft voor een podiumplaats", aldus de winnaar.

Voor bondscoach Rob Ehrens was het een belangrijk observatiemoment. "We staan er goed voor. Ik kan een heleboel teams gaan invullen de komende maanden met het oog op het EK in augustus in Aken."