Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Waar de spelers van Vessem elkaar in de armen vielen en luidkeels de promotie vierden, heerste er droefheid bij tegenstander DOSKO’32. De Duizelnaren dalen immers na de 0-3 nederlaag af naar de vijfde klasse en het is afwachten of zij op korte termijn al kunnen terugkeren. Een mooie uitdaging voor de nieuwe trainer Johan Rijkers.

Want dat is het. Waar DOSKO’32 zondag genoeg had aan een gelijkspel, moest Vessem winnen om te promoveren. Vanaf de eerste minuten gingen de groenwitten dan ook in de aanval, maar er was te weinig overleg en in een zeer matige eerste helft waren er nauwelijks kansen. In de 7de minuut was er een gevaarlijke vrije trap van Louis van Diessen, maar DOSKO’32-doelman Wintermans zag de bal over het doel zeilen. De beste mogelijkheid was voor Job Wijnen namens de thuisclub. Hij kwam echter niet goed uit met zijn passen, waardoor de strakke voorzet van Pieter Castelijns aan hem voorbij ging.

Strafschop
Veel strijd en weinig goed voetbal. Dit wedstrijdbeeld zette zich in de tweede helft voort. Met Adri Huijbers en Jelle Liebregts had Vessem twee verse krachten in de ploeg, die voor meer druk naar voren zorgden. In de 55ste minuut had dit resultaat. Frans van Diessen werd diep gestuurd en werd vervolgens neergehaald door doelman Wintermans. Scheidsrechter Babat wees resoluut naar de stip en gaf de 18-jarige keeper geel. Zijn collega Merijn van Rooij ontfermde zich over de strafschop en passeerde Wintermans als een ervaren aanvaller: 0-1.
DOSKO’32 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond telkens een uitstekend reagerende Van Rooij op haar weg. In de 58ste minuut redde hij stijlvol op een vrije trap van Teun Lavrijsen. Ook Wintermans onderscheidde zich met een prachtige reactie op een kanonskogel van Liebregts. Bovendien zag hij een kopbal van Bram Dekkers op de binnenkant van de paal belanden. En even later was Van Rooij weer paraat bij een hard schot van Lavrijsen. In de 75ste minuut loste de Vessem-goalie een hoge bal en leek Mark Goorman simpel te scoren. Met een uiterste krachtsinspanning kon Van Rooij echter een doelpunt voorkomen.

In de tegenaanval besliste Vessem de wedstrijd. Merijn van Ham zette Adri Huijbers aan het werk, die van een meter of twintig de bal in de kruising joeg: 0-2. DOSKO’32 boog het hoofd en in de 79ste werd het zelfs 0-3. Invaller Lars van Heijst startte vanaf eigen helft, leek de bal kwijt te raken, maar verschalkte doelman Wintermans met een magnifieke lob. Hierna was het wachten totdat de scheidsrechter voor de laatste keer floot en dit duurde uiteindelijk nog best lang.