Duizel_ZO2.png

Nieuwsberichten

Het is weer een tijd geleden dat de stichting “Duizel helpt Oekraïne” iets van zich heeft laten horen. Dat wil niet zeggen dat we stil gezeten hebben. Maar doordat er binnen de stichting wat veranderingen plaats vonden heeft het wat langer geduurd.

Allereerst hebben we afscheid moeten nemen van zr. Theophila. Zij was de spil waar alles om draaide. Zij ontving de goederen, deed de kleding en andere goederen in tonnen, deed de kaartverkoop, zorgde dat alles in orde was voor de verkoop tijdens de Sint Jansfeesten en zij legde regelmatig contact met Peter Firman in België. Nu moeten die taken verdeeld gaan worden onder de andere leden van de stichting.

Met behulp van Peter Firman hebben we twee keer met een grote oplegger schoolmeubilair naar scholen in Oekraïne gebracht.

Zo mocht twee jaar geleden de basisschool in Hoogeloon nieuwe tafels, stoelen en kasten aanschaffen en tijdens de carnavalsvakantie in 2014 was het de beurt aan de Franciscusschool in Bladel.

Met behulp van vele vrijwilligers uit Duizel hebben we de oude meubels in de vrachtwagens geladen.

Daarvoor nog veel dank aan die vrijwilligers.

Zo’n transport naar Okraïne kost al gauw zo’n € 2500.

Daarnaast hebben we vele tonnen met kleding voor kinderen en volwassenen, tonnen vol knuffels en speelgoed naar Oekraïne gebracht.

De actie “Maak een pakketje voor een kind in Oekraïne” was een geweldig succes. We willen dat graag nog eens een keer doen.

Via Peter zijn we nu aan het onderzoeken of wij iets kunnen betekenen voor een kinderziekenhuis in Lviv ( 80 km. Van de Poolse grens ). In dat ziekenhuis worden vele kinderen met kanker ( oa. nog steeds een gevolg van de  kernramp in Chernobyl ) geholpen.

Bij een tweede bezoek aan dit ziekenhuis was het gebouw van binnen al een heel eind opgeknapt. Maar in vergelijking met onze ziekenhuizen moet er nog veel gebeuren. Ook de medische apparatuur en de inrichting van zaaltjes  met bedden en kastjes laat nog veel te wensen over.

Daarom zijn we heel blij dat wij het gras van de Sint Jan-school mogen maaien samen met een groep van 10 vrijwilligers. Met het geld dat wij daarvoor krijgen, de (anonieme) giften en het geld dat we ophalen tijdens de Sint Jansfeesten is het mogelijk om, zij het op kleine schaal, kinderen in Oekraïne te helpen.

Ook dit jaar hopen wij weer velen van jullie  te mogen ontmoeten  met de Sint Jansfeesten OP HET GILDE-TERREIN.

Tegelijkertijd zijn we op zoek naar mensen die in de stichting plaats willen nemen. We komen 4 keer per jaar bij elkaar. De bijenkomst duur in de regel 1 tot 1 ½ uur.

Je kunt contact opnemen met Cees van Beers, tel: 513526.

Op de foto’s is te zien hoe blij de kinderen zijn met het schoolmeubilair.

De stichting “Duizel helpt Oekraïne”.