duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

Woensdag 17 juni 2015, de 1ste dag van de avond 3-daagse in Duizel. Met 20 graden Celsius was het een heerlijke temperatuur om aan het wandelen te gaan. Het vertrekpunt was Cafe De Donk en om 18.15 gingen de eerste wandelaars van start. Het werd een ommetje Eersel. Ik denk niet dat er iemand verkeerd is gelopen want de route was duidelijk omschreven op een A4-tje. Tot onze verrassing was er halverwege de tocht een post ingericht waar men koffie of thee kon krijgen. Voor de kinderen was er limonade en er was ook gezorgd voor diverse soorten fruit. Er liep ook een groep kinderen mee met een gezellig petje op, die zullen wel van ’t Plekske zijn denk ik. Bijna op het einde van de wandeling zagen we het eindpunt-De Donk-al liggen maar we moesten nog een ommetje maken om aan de 7km te komen.

De 2de dag waren de weergoden ons ook goed gezind. Iets minder warm als de dag ervoor maar toch nog goed genoeg om flink door te kunnen stappen. Ook nu weer richting Eersel en via het bos achter de gemeente werf en het “cross-bosje” terug naar De Donk. We konden onderweg ook gelijk zien waar een paar kinderen uit Duizel een prachtige boomhut hadden gemaakt. Ook nu is iedereen weer terug gekeerd want er waren geen politie berichten over vermiste wandelaars.

De laatste dag ging richting Hapert. Langs de blokhut van de scouting linksaf en in Hapert onder het viaduct door naar de koek en zopie-auto. Toch wel tof zo’n stop onderweg waar je wat kunt drinken. Via het dierenparkje weer terug naar Duizel. Maar ook nu hadden de parcours uitzetters weer een ommetje erbij gemaakt om aan de juiste afstand te komen. En nu kon de BBQ beginnen. Het was voortreffelijk geregeld. Buiten werd er met een paar mensen de heerlijke gerechten klaargemaakt en binnen lag alles klaar om opgeschept te worden. Jeugdbelangen Duizel heeft niet op een paar centen gekeken. Het was al bij al een leuke avond 3-daagse en veel kinderen hebben na afloop van hun afstand zich kostelijk vermaakt op de speelweide van De Donk.

Alle medewerkers aan dit Duizels evenement van harte bedankt voor jullie inzet.

Graag tot volgend jaar .