duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

Het 400-jarig Gilde kijkt terug op een mooi St. Jansfeest van Zondag 28 juni. Op het Gildeterrein “St. Jan op de Meer” kwam een mooie stoet aan met kinderen in kleurige gildekledij gevolgd door Fanfare, het Gilde met het St. Jansbeeld en Pastoor en misdienaars. Na de openluchtmis was er een mooie tentoonstelling ingericht van werkstukken welke de kinderen van de basisschool hadden gemaakt naar aanleiding van het Thema Middeleeuwen wat in alle klassen werd behandeld.

Vele mooie en indrukwekkende stukken waren te bewonderen, maar wat bovenal opviel was het enthousiasme en de leergierigheid van de kinderen over het Gilde en de Middeleeuwen.  Dit werd ook nog eens duidelijk gememoreerd in de toespraken van Burgemeester Anja Thijs en Schooldirecteur Marcel Roks, welke samen met Pastoor Frans van der Weijst de tentoonstelling openden. Wij hopen dat op de rapporten achter het vak geschiedenis een mooi cijfer komt te staan.

Alle deelnemende kinderen hadden in spanning geduldig gewacht op de prijsuitreiking, ondertussen ging het verenigingsschieten van start. 11 Teams van elk 4 personen schreven in en streden om de 3 prijzen van totaal €400,- Het bleef tot het laatst spannend en het publiek moedigde luid hun favorieten aan. De hoofdprijs hiervan ging naar Buurtvereniging de Buitenhoef en de andere 2 prijzen wist Multi-Voices te behalen.

Vele Duizelnaren en mensen uit onze omgeving hebben bijgedragen aan dit mooie St. Jansfeest, ook financieel werden we prima gesteund door onze sponsors. Zodoende kunnen we terug kijken op en mooi feest.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die heeft meegewerkt en belangstelling heeft getoond voor dit welslagen.

Als u mooie foto’s hebt gemaakt, willen wij deze graag opnemen in ons archief wat we in het gildehuis altijd ter inzage hebben liggen, via onderstaand adres kunt u mailen of bellen (graag uw naam bij de foto vermelden). Bij voorbaat hartelijk dank.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schadewijk 5 5521 NN Eersel 0497-516836