Duizel_ZO2.png

Nieuwsberichten

Op zondag 30 augustus viste Hengelsportvereniging De Gender, om de titel beste hengelsportvereniging van Zuidwest Nederland. Aan de Vlaardingse Vaart streden de vissers tegen de teams van de Baroniesche Hengelaars uit Breda en Hengelsportvereniging Groot Woudrichem.

De weken voorafgaand aan het kampioenschap werd er druk geoefend aan de Vlaardingse Vaart. De verwachting was dat met een secure visserij met de (lange) vaste hengel, de meeste vissen gevangen zouden worden. Ook vorig jaar was dat het geval, en toen won HSV de Gender met overmacht het kampioenschap. 

Dat vissen nog niet zo eenvoudig is, bleek maar weer eens tijdens de wedstrijd. Er werd overal wel een visje gevangen, maar niet in de aantallen die verwacht werden. Hierdoor werden de grotere vissen ineens een stuk belangrijker en vaak werden die juist met de werphengel tegen de overkant gevangen.

Over de breedte genomen behaalden alle vissers van HSV de Gender een goede uitslag, maar misten ze de benodigde uitschieters naar boven. Met een 3e plaats als eindresultaat. De Baroniesche Hengelaars werden 1e, HSV Groot Woudrichem werd 2e.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar in de top 3 is natuurlijk een prestatie om trots op te zijn. HSV de Gender bedankt iedereen die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat!

Meer foto’s van dit evenement staan op www.viswa.nl en op www.hsvdegender.nl