duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

Als afsluiter van ons jubileumjaar vierden we “Feest” tijdens de zomerweek van Jeugdbelangen en wat hebben we genoten!!!

Onder het genot van een voorzichtig zonnetje proosten meer dan honderd kinderen maandagochtend 24 augustus met een echte cocktail op het 50 jarig jubileum van Jeugdbelangen in Duizel. Hierna werd de Zomerweek begonnen, na een korte toespraak van onze voorzitter werd er vol enthousiasme gestart met de workshops in en rondom de blokhut van Scouting Jubam.

Wat is er hard gewerkt door iedereen op deze dag, zowel door de mensen die de workshops verzorgden als door de kinderen die eraan deelnamen. Iedereen kan trots zijn op zijn of haar resultaat.

Op dinsdag gingen we met een heuse bus op pad. Deze bussen brachten de kinderen van de onderbouw in Afrikaanse sferen door hen af te zetten bij de Beekse Bergen. Wat was het spannend, met zijn allen in een grote bus onderweg naar de gevaarlijke dieren zoals de krokodillen en de leeuwen.


De bovenbouwers gingen naar Bobbejaanland. Daar moest natuurlijk gebruikt gemaakt worden van de meest angstaanjagende attracties. Ook de meegereisde begeleiders mochten deze attracties niet overslaan…..we hebben ze hier in Duizel horen gillen.

Woensdag was een heel bijzondere dag. Voor de jongste kinderen stonden er leuke spellen klaar bij de blokhut. Er stond een schuimkanon, het leek wel even winter op de Domineespad maar ook een enorm springkussen.

Sommige kinderen wilden liever binnen helpen met de voorbereidingen voor de avond en maakten naar hartenlust cupcakes en prikkers voor in de receptie.

Want, terwijl de oudere kinderen een tocht maakten door Duizel en op zeer ingenieuze een brug maakten op het veldje naast De Donk klopten hun hart in hun keel. Vanavond en vannacht zou het gaan gebeuren…..

Na de heerlijke frietjes en snacks van Frank en Wilfred was het tijd voor de jubileum receptie. Deze werd goed bezocht en was erg gezellig. Mogelijk had deze nog tot in de late uurtjes geduurd al stond de overnachting van de kinderen niet op het programma!

Alle wilde plannen moesten natuurlijk nog uitgevoerd worden. Maar naarmate het donkerder werd, werden de verhalen spannender en het bos angstaanjagender. Na een enerverende tocht door het oerwoud van Duizel ging iedereen lekker slapen, of toch niet?????

De volgende ochtend om 10.00 uur stonden de jongste kinderen te trappelen om naar de speeltuin te gaan bij de kiosk. Omdat er erg slecht weer voorspeld was, werd er besloten om lekker te gaan ravotten bij De Hooiberg in Bladel.

Aan de andere kant van het dorp hadden de kleine oogjes al een heerlijk gebakken eitje met spek genoten en stonden de XL spellen klaar. Maar wat was het zwaar. Moe, pittige spellen en regen maar ook: een lekkere warme douche en, als ze er nog waren, droge kleding. Langzaamaan gingen er steeds meer kinderen moe, maar zeker voldaan, naar huis.

Toen de onderbouwers het thuishonk ook weer gevonden hadden zat het erop voor iedereen.

Het bestuur van Jeugdbelangen kijkt terug op een geweldige week. Maar we zijn ons ervan bewust dat we zonder onze sponsoren en zonder alle hulpouders dit niet hadden kunnen organiseren. Daarom ook hier nog een bijzonder woord van dank aan iedereen die het op wat voor manier dan ook mede mogelijk heeft gemaakt om deze week vorm te geven. BEDANKT!!

Als laatste willen we jullie nog laten weten dat de gevonden voorwerpen van deze week naar school gebracht zijn en daar op te halen zijn bij de gevonden voorwerpen van school.

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.