Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

In onze gemeente wordt momenteel een glasvezelnetwerk uitgerold door de Gebroeders Van de Donk in opdracht van Reggefiber. Bij de aanleg van glasvezel komen een aantal stappen kijken. Een van deze stappen is het aanleggen van de hoofdkabel in de straat, hierbij moet de aanlegploeg graven. Vanaf de straat trekken ze de glasvezelkabel door naar de woning. Als een woning een voortuin heeft dan maakt het bedrijf gebruik van een tuinboring. Dit houdt in dat ze de glasvezel op circa 60 centimeter diep naar de woning boren. Zo blijft uw tuin en bestrating zo goed mogelijk intact.

De aanlegploeg probeert eventuele overlast te beperken. Als ze in de ochtend de stoep open graven, proberen ze deze aan het einde van de middag weer dicht te hebben. Na de graafwerkzaamheden is het mogelijk dat er verzakkingen ontstaan of dat er stoeptegels scheef liggen.

Voor specifieke vragen of klachten over de aanleg kunt u contact opnemen met aannemer Gebroeders Van de Donk. Tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 088-3131060.

Het is ook mogelijk om uw vraag en/of klacht door te geven via de e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wat is het vervolg als na afronding van de graafwerkzaamheden het kastje daadwerkelijk in de meterkast hangt?

Als inwoners hun lopende contract met de huidige provider opzeggen, bestaat de mogelijkheid dat men zonder telefoon, televisie en internet komt te zitten. Als u wisselt van provider, laat dan het abonnement bij de “oude” provider pas opzeggen door de nieuwe als u de garantie heeft dat de nieuwe provider alles juist heeft aangesloten en u van de af te nemen diensten gebruik kunt maken. Zo voorkomt u dat u zonder telefoon, televisie en/of internet komt te zitten.

Inwoners houden hun huidige provider, totdat de glasvezel geïnstalleerd is door de monteur in huis.

Daarvoor of daarna kunnen zij wel al contact op nemen met Eerselverbonden.

Zij gaan samen met de inwoner kijken naar of geven advies over de opties die zij hebben op het gebied van verschillende providers. Welke provider zij kunnen kiezen is postcode afhankelijk.

Zij kunnen wel eventueel al een ‘check’ doen via de website van Eerselverbonden (www.eerselverbonden.nl).