duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

Op donderdag 8 oktober hebben de Vrouwen van Nu hun 85 jarig bestaan gevierd. Bijna de oudste vereniging van Duizel; opgericht op zondag 12 oktober 1930, om 15.30 uur (na het “lof”)

De eerste naam was “Boerinnenbond”, daarna Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO) en vanaf 1januari 2015:  Vrouwen van Nu.

Voor deze dag had Nellie, met een speciale techniek, bijzondere uitnodigingen gemaakt.

De zaal was aangekleed door Joke en Joke met mooie bloemstukken en tafeldecoraties.

De feestelijke dag werd ‘s morgens om 10.00 uur begonnen met het zingen van het “clublied” en koffie met taart. Voor deze gelegenheid was een hele grote taart gebakken met het logo van Vrouwen van Nu erop. Alle 51 aanwezige leden konden een stukje van deze taart eten.

Daarna werd er samen aan de voorbereiding van de lunch gewerkt. Daarvoor werden er groepjes gemaakt en ieder groepje had een opdracht; b.v. servetten vouwen, salades maken, tafels dekken enz.

Het gebruiken van  de gezamenlijk klaar gemaakte lunch werd daardoor extra gezellig.

De middag werd ingevuld als een welness- of verwenmiddag.

Iedereen was erg nieuwsgierig naar wat dat in zou houden. Alle aanwezige vrouwen werden met kleuren in 4 groepen verdeeld. Het bestuur had gezorgd dat er 3 nagelstylistes, 4 pedicures, 5 kapsters en 3 schoonheidsspecialistes waren. Elk groepje welnessmedewerksters had een eigen hoek van de zaal. Natuurlijk kon er geen uitgebreide pedicurebehandeling of haren verven worden gegeven, maar een voet- of handmassage en mooi geföhnd zijn, is ook heerlijk.

De welnessbehandelingen werden onderbroken door de komst van de burgemeester: Mevr. A. Thijs. Zij was uitgenodigd om de jubilarissen te huldigen. Er is 1 vrouw meer als 70 jaar lid: Truus Kox-Rijken, 5 vrouwen meer als 60 jaar lid: Bertha Rijken, Lies Wintermans, Zus van Ham, Elly Fleerakkers en Mien Fleerakkers.

Verder waren er nog 13 leden langer dan 40 jaar lid en 2 leden langer dan 25 jaar. Alle jubilarissen kregen een baddoek met een mooi geborduurd logo van Vrouwen van Nu en een roos. De dames, langer als 60 jaar lid, werden door de burgemeester nog extra verwend met een mooi boeket.

Helaas kon de burgemeester geen rondje door de zaal maken om te zien hoe de leden genoten van hun welnessbehandeling, want zij had daags tevoren, jammer genoeg voor haar, de enkel gebroken.

Toen alle leden heerlijk verwend en mooi gemaakt waren, vertrokken we naar D’ Ouwe Tramhalte voor een feestelijk walking dinner. Daar aangekomen  stond er in het midden van de zaal een grote spiegel met het getal 85 in lichtjes uitgevoerd. Het Vrouwen van Nu lied werd nog een keer gezongen. Na een welkomstcocktail genoten we van heerlijke gerechtjes.

Rond 10.00 uur gingen de leden voldaan naar huis.

Alle mensen die aan deze fijne dag meegewerkt hebben:

HARTELIJK BEDANKT!