Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Ja, ja…..jullie hebben het goed gehoord, op zondag 22 november komt Sinterklaas weer naar Duizel.

Om half twee begint de rondgang met voorop muziekvereniging de Volharding gevolgd door paard en wagen met Sinterklaas en de Pieten en daarachter héél veel kinderen uit Duizel.

De route is als volgt: Hoek Meerstraat/Akkerstraat, Smidseind, Gildestraat, Beersbeemden, Kruisstraat, Kerkakkers, St, Janstraat, Groenstraat, de Smis.

Bij slecht weer gaan de Pieten en Sinterklaas direct naar de Smis.

Bij binnenkomst van Sinterklaas en de Pieten speelt de muziekvereniging een Sinterklaas liedje en alle kinderen en hun ouders zingen natuurlijk luid mee.

Sinterklaas en de Pieten verwachten alle Duizelse kinderen tot en met groep vijf in dorpshuis de Smis om samen met hen een groot kinderfeest te vieren onder de naam: pepernotenparty. Ook de ouders zijn natuurlijk van harte welkom.

Naast een handje schudden en even bijpraten met Sinterklaas, is er alle tijd om foto’s te maken. De zelfgebakken pepernoten worden geproefd door Sinterklaas, Pieten, kinderen en enkele ouders. Er is ook Ranja voor de kinderen. Net als vorig jaar zijn er weer leuke spelletjes, zoals: dit is nog een verrassing. Dus zorg dat je erbij bent.

Aan het eind van de middag vormen de ouders een ereboog, krijgen de kinderen een snoepzak en gaan we tevreden naar huis.

Huiswerk maken voor het feest:

 Sinterklaas is dol op zelfgemaakte tekeningen, dus zet hem op. Ook vind Sinterklaas het leuk als jullie verkleed komen als Sinterklaas of Piet. Omdat de naam van de Sinterklaasmiddag pepernotenparty is vragen we jullie om, eventueel met hulp van (mama, grote zus, buurvrouw, tante of oma), pepernoten te bakken en die mee te nemen naar het feest.

Tot zondag  22 november en oh, oh wat zullen wij smullen.