duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

Zaterdagavond 17 oktober was De Smis omgetoverd in een bioscoop.

We waren zeer benieuwd naar wat ons te wachten stond. Alleen al het toegangskaartje maakte nieuwsgierig. Een stukje filmrol waarop in passende letters gedrukt was 'entreebewijs: filmconcert' "De Volharding at the movies". Onder aan het kaartje stond 'versnapering inbegrepen', niet: koffie inbegrepen!

Bij binnenkomst in De Smis werden we welkom geheten door twee heuse piccolo' s die de kaartjes echt knipten, er zaten wel 10 gaatjes in.

Het was goed druk, dus vlug gekeken of we nog plaats hadden. Jawel, nog twee stoelen naast elkaar. Toen we goed en wel zaten werden we welkom geheten door Theo Koert, de voorzitter.

De opstelling in de zaal viel op; het orkest zat voor in de zaal met het gezicht naar het publiek en achter hen, op het podium was het filmdoek. De orkestleden konden de filmfragmenten dus niet zien! Daarom werd het publiek met nadruk gevraagd niet te applaudisseren, want dan konden de musici niet op het juiste moment verder spelen. (Tijdens een film applaudisseer je ook niet) Maar dit was erg moeilijk want je bent zo gewend om na een muziekstuk te klappen.

De leden van de muziekvereniging hebben heel hard gewerkt. Ik kende lang niet alle filmfragmenten, maar aan de muziek kon je goed horen hoe spannend het was en wat er op dat moment in de film gebeurde. Het liep heel aardig synchroon.

In de pauze kwam de aap uit de mouw wat de versnapering betreft: het publiek werd getrakteerd op een doosje popcorn of chips. Erg leuk gevonden en de doosjes waren prachtig gemaakt.

Na de pauze hebben we nog bijna een uur van muziek en film kunnen genieten.

Op het einde van het concert werden de instructeur en de dirigent in de bloemetjes gezet omdat dit hun eerste optreden was met de muziekvereniging. Altijd toch heel spannend zo'n eerste optreden en dan in zo'n setting!

De licht- en geluidstechnicus en Koen, die de filmfragmenten aan elkaar geplakt had, hebben knap werk geleverd. Ook zij verdienden een attentie.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn, voor sommigen tot in de kleine uurtjes.

Antoinette Koolen, verslaggeefster Efkes Duyselen