Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

Grootste overdekte kerstdorp van de Kempen in Duizel

 

Elk jaar is de stroomleverancier weer blij als er op de Oude Kerkstraat 20 in Duizel de stekker met kerstmis weer in het stopcontact gestoken wordt. De inmiddels meer dan 10.000 leds lichten dan op en menig inwoner van heinde en verre komt dit tafereel aanschouwen. De bewegende wolken op de schoorsteen, de Kerstmannen op het dak, de contouren van de ramen, de vuurwerkboom en de complete voortuin voorzien van lampjes is voor vele een jaarlijkse attractie geworden om even naar Duizel te komen kijken.

Daarlangs hebben de afgelopen weken Glenn Valkenburg en Frank Wintermans wederom een verlicht Kerstdorp weten te realiseren onder het 40 m2 afdak aan huis van Frank. Een uit de hand gelopen hobby dat dit jaar al voor 7e editie te boek komt staan. Nieuw dit jaar is een opzet van 50 Dickensville huisjes bovenop een gekleurde waterval, een unicum in de Kempen. Elk jaar weten al honderden gezinnen de weg naar Duizel te vinden !

Om meer tips van de sluier op te lichten heeft geen zin want het is veel leuker om zelf te komen kijken naar dit kerstspektakel! Daarom willen wij iedereen uitnodigen om vanaf maandag 21 december tot woensdag 30 december elke avond van 18.00u – 20.00u bij ons te komen kijken naar deze Kempische efteling. De poort is dan los en kom dan achterom, want het zou jammer zijn als je het niet gezien hebt, de kinderen zullen hun ogen kijken maar let op; kijken doe je met je ……………………ogen!

De dorpsbouwers: Glenn en Frank