Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

Informatieavond: Tekenen als hulpmiddel in de begeleiding van kinderen

Donderdag 24 maart is er in Dorpshuis De Smis in Duizel een informatieavond over de mogelijkheden van tekeningen in de begeleiding van kinderen.

De informatieavond is bedoeld voor ouders, leerkrachten, IB-ers en alle geïnteresseerden.

Jolanda van Herk geeft u tijdens de informatieavond uitleg over de methodes “Tekenen over dieren” en “Teken je gesprek”. Naast informatie geeft zij voorbeelden uit haar eigen praktijk, en is er tijd voor interactie. Jolanda van Herk is orthopedagoog. Naast haar werk binnen het Speciaal Basisonderwijs heeft zij een eigen praktijkwaar ze kinderen met sociaal-emotionele problemen begeleidt. www.pp-dereis.nl

Door het maken van (gespreks)tekeningen wordt in één oogopslag duidelijk wat de kern van een probleem is. Het kind komt vaak zelf tot inzicht en passende oplossingen. Dit bevordert de motivatie en het zelfoplossend vermogen.

Daarnaast zorgen tekeningen ervoor dat kinderen hun gedrag, en de effecten ervan, gaan overzien. Het experimenteren en oefenen van gedrag vindt eerst veilig op papier plaats. Vervolgens kunnen kinderen hiermee handige keuzes maken in dagelijkse situaties.

Om 20.00 uur start de informatieavond. De toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.