Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

OPROEP … OPROEP

Heeft er iemand, net als ik, dat je denkt als je ooit een muziekstuk hoort: “wouw, wat gaaf om van één  A4-tje met z’n allen zo’n mooi muziekstuk te kunnen spelen.”

Dat gevoel is me al een paar keer overkomen. Steeds dacht ik weer, maar dat gaat me toch niet lukken en dan hoor ik natuurlijk van alle muzikanten: “Waarom niet, iedereen kan muziek leren spelen.”

Een heel aantal jaren geleden is er een groep “oudere” muzikanten bij de fanfare zo ook begonnen. Ze begonnen helemaal zonder enige kennis van muziek. Ze konden dus geen noot lezen, maar de dirigent van toen zei: “Kunnen jullie de krant lezen, zo ja, dan kun je ook noten leren lezen.” Nou weet ik niet of het wel zo makkelijk is maar ik heb altijd spijt gehad dat ik dat toen niet geprobeerd heb.

Nu kwam er vanuit het bestuur van Muziekvereniging “De Volharding” een vraag om met een groepje enthousiaste mensen, die dezelfde droom hebben als ik, een nieuwe opleidingsgroep te gaan vormen voor blazers en slagwerkers. Mij lijkt het geweldig om toch mijn droom nog uit te laten komen (je bent tenslotte nooit te oud om te leren, toch….), maar niets is natuurlijk leuker om dat met een groepje te doen zodat we elkaar kunnen steunen.

We hebben binnen de muziekvereniging een groepje mensen bereid gevonden om hieraan te gaan werken denkend aan wie gaat ons die opleiding geven, wat gaat het kosten, welke avond krijgen we les, welke instrument moet er komen e.d.

Hier over willen we met elkaar een keer van gedachten wisselen. Daarom hadden we bedacht om dat te doen op 1 april (nee het is geen grapje) om 20.00 uur in De Smis

Heb je interesse, laat het ons weten. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zodat we weten dat je komt!

Herintreders (dus mensen die al ooit een instrument gespeeld hebben) zijn uiteraard ook van harte welkom!

Natuurlijk hopen we op een héle grote opkomst!

Wilma van der Heijden

Namens Muziekvereniging “De Volharding”

p.s. natuurlijk blijf ik ook lid van de percussiegroep!