Duizel_ZO3.png

Nieuwsberichten

ZONDAG 13 MAART - PENALTY STRUIKELBLOK VOOR DOSKO ’32! 0-1

In een gelijk opgaande wedstrijd moet Dosko ’32 zijn meerdere erkennen in BES en wordt de wedstrijd beslist door een penalty.

Eerste helft vertoont een gelijk opgaande strijd om de bal, waarbij de mannen van Johan Rijkers BES goed partij bieden, al is er in de 15e minuut een uitgelezen mogelijkheid voor de voorwaartse van BES wanneer een bal hoog voor de goal bij de 2e paal komt en ternauwernood door Peter Kamps tot hoekschop wordt verwerkt. Hierbij raakt de goallie van Dosko geblesseerd doordat hij met de paal in aanraking komt, goed voor Dosko dat de sterk keepende Peter door kan. Dan komt er in de 21e minuut een kans voor Dosko ’32, wanneer Pieter Castelijns aan de rechterzijde in bal bezit komt en een omtrekkende beweging maakt de 16 meter van BES in en tracht Stijn Habraken te verschalken in de korte hoek. Stijn is attent en pakt de bal voordat deze over de doellijn geraakt. Opvallend aan het eerste part van deze wedstrijd is dat beide teams strijdlustig zijn en de duels vooral op het middenveld beslecht worden en over het algemeen een rustige eerste helft gespeeld wordt. Dosko ’32 wil vooruit maar mist op het middenveld Dennis van Woerkum om  de voorwaartse met zijn lengte te ondersteunen. Zo zijn er over en weer wat speldenprikken maar geen van beide teams maakt echt aandrang om de eerste goal te maken.  Ruststand 0-0!!

Tweede gedeelte van de wedstrijd komt BES wat feller de kleedkamer uit dan Dosko, willen de 3 punten mee terug nemen en zetten vol druk op een sterk collectief van de Dosko defensie. In de eerste 10 minuten na rust zijn de bezoekers nadrukkelijk aanwezig voor de goal van Dosko wanneer Bart Winters net niet genoeg sprongkracht heeft om een voorzet binnen te koppen die vanuit rechts voorgezet wordt.  Luke Castelijns voert de defensie van achteruit goed aan maar kan helaas voor de RoodGele in de 59e minuut niet voorkomen dat de scheidsrechter van dienst, de heer Spijkers een penalty toekent aan BES wanneer dezelfde Bart Winters tegen het gras gaat. De aangewezen penaltykiller Maikel van der Honing ziet zijn kans dan ook schoon om ook in de uit wedstrijd tegen Dosko zijn doelpunt mee te pakken en schiet onberispelijk linksonder in de hoek de bal binnen. 0-1! Dosko jaagt nog op de gelijkmaker en krijgt daartoe ook de mogelijkheden wanneer BES zich  meer laat intimideren door de strijdlustigen uit Duizel. Zo is er in de 75e minuut een kans voor Pieter Castelijns om Dosko langszij te brengen, waarbij Ardjan Fleerakkers de bal ontfutseld en hem in stelling brengt, zijn vizier staat niet helemaal scherp en de bal gaat hard naast het doel van BES. In de 5 daarop volgende minuten komt Dosko nog 2 maal in een kansrijke positie om langszij te komen, in de 77e minuut de linksbuiten van Dosko  door een dieptepass van Stan Jacobs  oog in oog met de keeper van BES die net iets doortastender is en eerder bij de bal is. 3 minuten later komt een goed ingevallen Dennis van Woerkum op recht door en passt de bal net iets te diep op Ardjan Fleerakkers die de bal terug legt op een medespeler en helaas de bal over het doel van BES mikt. Strijd is er geleverd, echter is het voor Dosko ’32 dat ze vandaag de punten mee moeten geven naar Borkel. Eindstand 0-1!