duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

ZONDAG 20 MAART - NETERSEL EFFECTIEF MET DE KANS!

Dosko ’32 wil punten pakken tegen een gedesoriënteerd Netersel en start de wedstrijd fel op de man, om voorwaarts in scoringspositie te komen. Echter is het Netersel die met de 3 punten ervandoor gaat en een supersunday beleeft. De ploeg van trainer Hans Bierens stijgt met de overwinning naar de 3e plek en gaat voorop in de strijd voor de 3e periodetitel.

Als gezegd start Dosko op de scherpst van de snede en zet Netersel volledig te kijk met het opportunisme dat Dosko aan de dag legt. Zo is het in de 4e minuut al dat Stan Jacobs een gevaarlijke voorzet geeft die door de defensie van Netersel tot hoekschop verwerkt wordt.  Dan wordt het rustiger en word er vooral om de bal gestreden waarbij beide ploegen niet lang in balbezit blijven om een verzorgde opbouw te creëren.  Op de linkerflank van Netersel wordt er de cruciale overtreding voor de eindstand gemaakt op Alex Spooren, van de Bisen staat achter de bal en neemt de vrije trap die feilloos door Waalen binnen gekopt wordt. 1-0! Vervolgens wordt er in de 16 meter van Dosko nog een discutabele overtreding gemaakt door de Dosko voorstopper waarbij de scheidsrechter van dienst voor hetzelfde geld de bal op de stip had kunnen leggen.  Dosko gaat vol goede moed door op zoek naar de gelijkmaker en brengt halverwege de 1e helft Pieter Castelijns in kansrijke positie die zijn directe tegenstander aan de kant zet, maar onfortuinlijk schiet hij met zijn rechtervoet de bal voorlangs de keeper en het doel.  Zo zijn er over en weer in de eerste helft wat speldenprikken uitgedeeld maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet meer in het resterende gedeelte van de eerste helft.

Tweede bedrijf van de supersunday wedstrijd van Netersel vangt aan met een groot aantal kansen van de bezoekers uit Duizel. Zo is er in de 57e minuut een uittrap van Peter Kamps die door gekopt wordt door Dennis van Woerkum waarbij Pieter Castelijns, Ardjan Fleerakkers in stelling brengt om de gelijkmaker binnen te schieten, maar de zeer goed keepende Sjoerd Wijnen keert de bal in een magistrale reflex! Later in de 2e helft krijgt Pieter Castelijns nog de kans om de goallie van Netersel te beproeven en in de rebound word de inzet van Sjors van der Heijden net over het doel van Netersel gemikt. Zo blijft Dosko drukken en is naarstig op zoek naar het minimaal verdiende punt tegen de thuisploeg, hierbij aangemerkt dat Dosko voor de volle winst aan het strijden is. De Roodgele vechten als leeuwen maar kunnen niet doordringen tot het net achter de Netersel goallie waarmee de eindstand van 1-0 voor de mannen uit Netersel in de boeken opgenomen gaan worden en de punten in Netersel blijven! Eindstand 1-0!