Duizel_ZW1.png

Nieuwsberichten

ZONDAG 27 MAART 2016 - DOSKO ’32 DEELT PUNTEN MET RIETHOVEN 1-1!!

Vandaag leken de juiste ingrediënten aanwezig om de 3 belangrijke punten in Duizel te houden voor het TEAM van trainer Johan Rijkers.

De zon scheen rijkelijk op de zaterdagmiddag en de elf van Dosko ’32 liepen ook vol zelfvertrouwen het veld op. In de beginfase is het vooral Dosko dat de aanval kiest en er vol voorgaat. Riethoven enigszins onder de indruk van het felle spel van Dosko komt in de 9e minuut toch gevaarlijk voor het doel wanneer Theuws in de diepte aangepeeld wordt aan de rechterkant van het veld en alleen op Peter Kamps af kan gaan, de keeper van Dosko blijft goed naar de bal kijken en verijdeld de inzet van de Riethoven aanvaller. Vervolgens wordt er een overtreding begaan op het rechtermiddenveld en legt Luke  Castelijns aan om de bal voor het doel van Riethoven te draaien, Jesse Bruurs schat de bal net iets te laat in waardoor hij de bal niet binnen kan tikken, 1-1 in kansen al in de 12e minuut. Wanneer er een goed half uur voorbij is wordt Ardjan Fleerakkers aangespeeld vanuit het middenveld en komt als winnaar uit de bus in het duel met zijn directe tegenstander van Gerwen. Ardjan komt goed los en bedient Dennis van Woerkum op maat die de bal beheerst en uiterst bekeken de bal rechtsonder in de hoek plaatst achter keeper Verhagen van Riethoven. De Dosko mannen snakken naar de thee en willen graag de voorsprong mee de kleedkamer innemen, echter is het Teun van Otten die in de 37e minuut de kans krijgt om vanuit een scherp genomen corner de bal op twee meter van de doellijn de gelijkmaker aan te tekenen maar schiet huizenhoog over. Scheidsrechter Vissers na afloop; “het is kundiger om de bal zo over te schieten dan erin”. Ruststand 1-0 voor de Roodgelen!

Het tweede bedrijf wil Riethoven zo snel mogelijk de gelijkmaker binnen werken om toch minimaal een broodnodig punt mee naar huis te nemen, gezien de ranglijst kan ook Riethoven zich net als Dosko zich niet echt misstappen veroorloven in de strijd tegen degradatie of nacompetitie. Zo brengt de trainer van Riethoven na een uur spelen Jelle Adams in de ploeg die samen met Guido van Dingenen voorin het gevaar moet gaan stichten, in de 65e minuut is het dan toch raak voor Riethoven wanneer een bal de zestien van Dosko ingebracht wordt en er een misverstand is tussen de uitkomende goallie van Dosko en zijn voorstopper. Jodi kopt de bal weg en valt recht in de voeten van de scherp meegelopen Guido van Dingenen die de bal beheerst over Peter Kamps weet te krijgen en de stand gelijk trekt. 1-1! Riethoven krijgt een boost en wil voor de volle buit gaan voetballen, hierdoor komen er wat ruimtes te liggen bij de Riethovense defensie getuige in de 79e minuut bij een uitbraak van Luke Castelijns in de omschakeling naar voren die wordt vastgehouden door van Otten en zo de counter van Dosko ’32 om zeep helpt en een gele kaart getoond wordt door de goed leidende scheidsrechter van dienst. De coach van Dosko ’32 ziet nog wel mogelijkheden en brengt de 3 frisse jeugdige spelers in om vooral op de counter te loeren en zo de wedstrijd naar zich toe trekken en de volle buit in Duizel te houden. Hardwerkend Dosko ’32 moet zich helaas neerleggen bij de puntendeling en ziet na ruim 90 minuten voetbal de eindstand van 1-1 op het scorebord staan.

Aanstaande maandag staat er voor Dosko ’32 de volgende belangrijke wedstrijd tegen de Raven op het programma en zal er wederom als leeuwen gestreden worden voor de 3 punten. Eindstand 1-1!!