duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

Zondag 17 april 2016

Dosko ’32 Lonkt naar de nacompetitie!!

De mannen van Dosko ’32 nemen dik verdiend drie punten mee vanuit Casteren.

Aftastend beginnen beide teams aan de wedstrijd op zoek naar ruimte om het voetbalspel op gang te krijgen, van beide zijden word er in de beginfase slordig met het balbezit omgegaan en gaat de bal nog over en weer. Dan is er na ongeveer 20 minuten de draai gevonden en begint Dosko wat balvaster te worden en wordt er aangedrongen om de openingsgoal te maken. Nog geen tien minuten later is het Pieter Castelijns die de bal door de lucht op goal mag schieten. Vanuit een corner genomen op links komt de mee opgekomen Ron Oomen in balbezit die zijn inzet gekeerd ziet worden door de linkervoet van de keeper van Casteren en schiet Pieter Castelijns feilloos met rechts in de linker bovenhoek. 1-0!!! Casteren wil het hier niet bij laten zitten en wil wat terug doen, op links krijgt Casteren vijf minuten na de 1e goal een vrije trap te nemen die voor het doel van Dosko gegeven wordt en met enig voor de voeten valt van Pim Smolders, hij aarzelt dan ook niet en laat de gelijkmaker aantekenen. 1-1!!!

Dit is dan ook het enige echte wapenfeit voor Casteren en neemt Dosko het voortouw weer om de wedstrijd te gaan domineren. In de 42e minuut is het een geplaatst schot van Dennis van Woerkum in de linker onderhoek van de goal van Casteren, wanneer hij naar binnen gedribbeld komt en zich de vrijheid verschaft om uit te halen laat hij keeper van de Sande kansloos. Hiermee gaat Dosko met een verdiende voorsprong de kleedkamer in om in de tweede helft door te drukken en de drie punten in de tas te doen.

Tweede helft begint en is het Stan Jacobs na 5 minuten, die vanaf de rechterflank naar binnen kapt en uithaalt, hierbij draait de bal iets te ver naar buiten en wordt het aluminium nog geschampt. Dosko blijft drukken en is het na 25 minuten Job Wijnen die de bal vanuit de linkerzijde de bal voor geeft en is het Pieter Castelijns die de bal doelgericht en stevig binnenkopt. 1-3! Zo is het turven begonnen voor de fanatiek meegereisde Dosko supporters om de aantal kansen bij te houden. In de 73e minuut gaat Stan Jacobs bij de rechter cornervlag ambitieus door en ontfutseld de bal en geeft de bal voor, Ardjan raakt de bal niet helemaal goed met het hoofd en komt de bal voor de voeten van Job Wijnen die de bal verkeerd raakt maar toch richting het doel van Casteren krijgt helaas gaat de bal voorlangs. Paar minuten later is het toch raak voor de Dosko mannen doordat de bal van dichtbij nu wel goed geraakt wordt door dezelfde Ardjan Fleerakkers en laat ook achter zijn naam een streepje zetten wanneer hij de 1-4 van dichtbij binnen schiet. In de slotminuten van het duel geeft trainer Johan Rijkers ook de 2 meegereisde B spelers, in de persoon van Martijn Rijken en Huib Boonman, hun kans om hun opwachting te maken in een soepeler draaiend elftal. Ook het slotakkoord is voor Dosko wanneer Job Wijnen in balbezit van uit de punt op de 16 aan de rechterkant een voorzet beoogt te geven krult hij de bal mooi in de verre hoek onbereikbaar voor de keeper van Casteren. 1-5!!! Door deze uitslag lonken de mannen toch hoopvol naar een positie hoger op de ranglijst om recht te hebben op de nacompetitie. Gezien de directe concurrenten vandaag de punten in hebben moeten leveren is Dosko drie punten dichterbij gekomen! Einduitslag 1-5!