Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

Zondag 1 mei 2016 = Dosko ’32 houdt een klein gaatje over aan treffen met Weebosch

Weebosch komt op bezoek bij Dosko ’32 op het sportpark De Meer en wil nacompetitie op komen halen. De wedstrijd karakteriseert zich in een fel duel tegen de strijd van directe degradatie, Dosko ’32 staat 5 punten achter en strijd voor klasse behoud.

Zo starten de beide ploegen aftastend en zoekend naar de ruimten, deze worden dan ook spaarzaam gevonden omdat zowel de Weebosch als Dosko stevig elkaar “bevechten” rond de middencirkel van het veld. Het is in de 8e minuut dat Dosko de eerste speldenprik uitdeelt aan het adres van de Blauwgelen, wanneer een bal voor het doel komt en de defensie de bal ter nauwer nood weg kan werken. Hierna volgt weer een kwartier van onrustig en strijdend voetbal en valt de volgende aanval van het duel te noteren voor de Weebosch wanneer Joost de Backer aangespeeld wordt en in een korte draai afdrukt op de keeper van Dosko ’32, deze laat zich niet verrassen en pakt de bal gewoon klemvast. Kort hierop dringt de Weebosch toch weer voor de goal wanneer de linksback van Dosko mistast in een direct duel met dezelfde Joost de Backer en wederom aan kan leggen op de goal van Dosko, deze keer schiet hij recht in de handen van Peter Kamps. Dosko proeft dat er ruimtes beginnen te ontstaan in de achterhoede van de Weebosch en zo is het voor het verstrijken van het eerste half uur dan ook 1-0 voor de thuisploeg. Wanneer Pieter Castelijns feilloos gevonden wordt door de aanvoerder van Dosko  aan de linkerkant van het veld drukt hij af en plaatst hij de bal in de verre hoek buiten bereik van de keeper aan de binnenkant op de paal en de bal rolt overtuigenover de doellijn. Zo kan Dosko een kleine 10 minuten genieten van de voorsprong, Weebosch weet dat het zich geen misstap kan veroorloven en verklaart de oorlog. Zo zijn er wat opstootjes te zien waarbij het smullen geblazen is voor het publiek om te zien dat voor wie je ook staat er geknokt wordt voor elke grasspriet die op het hoofdveld groeit. Dan is het 10 minuten voor de theepauze de Weebosch weer op gelijke hoogte komt door een aanval over links van Sjors de Backer die Willem Kwinten bediend en de bal achter Peter Kamps weet te werken. Ruststand 1-1!!!

Na de thee genuttigd te hebben wordt het publiek getrakteerd op een zelfde schouwspel als de eerste 45 minuten, spannend en zeer vermakelijk voetbal wordt er op de grasmat gelegd. Na 10 minuten is het de goallie van Dosko die de bal buiten het vastgestelde 16 meter gebied de bal met de hand beroert. De scheidsrechter van dienst spaart de keeper en trakteert hem slechts op geel. De daarop volgende vrije trap wordt in de muur van Dosko spelers getrapt en kaatst zodanig naar de buiten kant dat de kans voor de Weebosch verloren gaat. Naar mate de 2e helft vordert wordt het met de minuut spannender wie er gaat lopen met de buit. Over en weer zijn er kansjes die over of naast het doel belanden. Toch zijn er ook nog serieuze aanslagen die gedaan worden om beide keepers tot het uiterste te testen. Zo is er een kwartier voor tijd dan ook dat Tom Snellens de bal op het hoofd van Willem Kwinten weet te krijgen die de keeper van Dosko kansloos laat om de bal te keren. 1-2!! Dosko moet aan de bak en doet dat ook vol overgave en vol enthousiasme van de fanatieke Dosko supporters. Blijkt ook wel dat er volop gestreden wordt als er in de eerst volgende minuut  2-2 wordt genoteerd op het scorebord.  Jody van Woerkum weet vanaf 20 meter zijn linkervoet zo tegen de bal te plaatsen dat de bal maar 1 kant op kan, linksboven in de haak, werkelijk een fenomenaal schot waar hij zelf maar kort van nageniet en de bal uit het net vist om vervolg te geven aan de impuls die hij hiermee aan de strijdkrachten de roodgelen af heeft gegeven. Strijd om de drie punten is losgebarsten en de beide supportersschare gaan achter hun ploeg staan, Weebosch probeert te temporiseren en Dosko gaat voorop in de strijd. Met nog een kans voor Tom Snellens die de bal voorlangs schiet en Pieter Castelijns die via een verdedigend been van de Weebosch nog net over schiet wordt door scheidsrechter Weijers het eindsignaal gefloten in de 95e minuut. Voor de toeschouwers was het een leuke strijdvaardige wedstrijd echter is er nog geen beslissing gevallen omtrent directe degradatie en plaatsing voor nacompetitie. Beide clubs zullen komende 2 wedstrijden nog zeker aan de bak moeten. Eindstand 2-2!!!!