duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

Zomerweek 2016

Maandagochtend 29 augustus stonden er heuse cowboys en indianen op de trein te wachten bij de kiosk!

Zij gingen met de trein naar de blokhut van Jubam aan de Domineespad. Na een openingsdans van XPlosion werden er die dag heuse tipi’s gebouwd door de kinderen uit Duizel. Wat een genot om een indianendorp te zien herrijzen in het bos. Na de noeste arbeid was er tijd voor een heerlijke barbecue.

Dinsdag kwam XPlosion de dans weer doen waarna er allerlei workshops gegeven werden die een cowboy of indiaan zeker van pas zullen komen. Van timmeren tot de medicijnvrouw die speciaal uit de outback van Australië ingevlogen was, tot paardrijden en handboogschieten. Het was voor iedereen een zeer geslaagde dag.

Woensdag vertrok de bovenbouw naar het hondensportterrein om daar hun cowboy- en indianenvaardigheden verder te ontwikkelen. De onderbouw mocht de dag weer beginnen met XPlosion en daarna waren ze rondom de blokhut te vinden om ook de puntjes op de i te zetten als cowboy of indiaan. Er was zelfs een echte rodeostier om zo lang mogelijk op te blijven zitten.

Hierna volgde een heerlijk frietje met snack vanuit de frietwagen die dit jaar weer volledig belangeloos beschikbaar was gesteld door Frank en Wilfred.

En toen…….nadat het kampvuur ontstoken was en er volop liedjes gezongen werden kwam de verhalenverteller met weer een spannend verhaal. Dit werd afgesloten door de opkomst van wel een hele angstaanjagende verschijning!!!!!!!

Na een onrustige nacht voor de kinderen van de bovenbouw was het in de ochtend tijd voor een heerlijk ontbijt om vervolgens op te ruimen en daarna moe maar voldaan terug naar huis te gaan. De kinderen van de onderbouw zijn nog een dagje lekker gaan spelen bij de Klimbim in Waalre.

We kunnen als bestuur weer terugkijken op een geweldige week die nooit door had kunnen gaan zonder de hulp van vele vrijwilligers. Daarom willen we nogmaals alle mensen die op wat voor manier dan ook deze dagen weer mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken! In het bijzonder willen we hierbij noemen “Zorg om Duizel”, zij hebben iedere dag de lunch voor de kinderen mogelijk gemaakt. We kijken er naar uit om dit volgend jaar weer te kunnen doen en hopen dan ook weer op jullie hulp te kunnen rekenen.

Heel hartelijk dank!!!