duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

DIGISTERKER: WERKEN MET DE E-OVERHEID

Gebruikmaken van digitale overheid?

De cursus Digisterker van Bibliotheek De Kempen samen met Dorpshuis De Smis in Duizel wijst de weg.

De belastingdienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om burgers te informeren. De overheid vraagt burgers ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.

Veel mensen weten dat niet of vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek De Kempen samen met De Smis in Duizel een speciale cursus aan, genaamd ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. In vier bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid en leert u ermee werken.

Wat leert u bij deze cursus?

In vier bijeenkomsten (van telkens 2,5 uur) leert u op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. U leert hoe u aanvragen kunt indienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Eersel die de beginselen van computers of internet onder de knie hebben. Als u (nog) niet genoeg ervaring met  de computer hebt, adviseren wij u om eerst een computercursus voor beginners te volgen bij Dorpshuis De Smis.

Doet u mee?

Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus Digisterker? We nodigen u van harte uit om mee te doen! U kunt zich inschrijven via de website: 

www.dorpshuisdesmis.nl  

(tab computercursussen)

Plaats:               Dorpshuis De Smis

                          Smitseind 33A

                          5525 AN Duizel

Cursusdata:       4 oktober

                          18 oktober

                          25 oktober en

                          1 november

Tijdstip:              09.30 – 12.00 uur

Kosten:              € 25, -

                          (inclusief cursusboek)

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.