Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

50 – jarig jubileum Piet Bierens

Tijdens de jaarlijkse feestavond van Muziekvereniging De Volharding op zaterdag 17 september werd een unieke mijlpaal gevierd.

Op 14 juni 1966 werd Piet Bierens ingeschreven als lid van fanfare De Volharding en zonder onderbreking heeft hij zich inmiddels 50 jaar ingezet voor het slagwerk binnen de vereniging.

Daarnaast is hij jarenlang bestuurlid geweest en iedereen in Duizel kent hem natuurlijk ook als degene die steeds als tambour-maître voorop loopt bij een muzikale rondgang door het dorp.

De feestavond werd dit jaar gehouden in de tuin van Anja en Gerrit Bles aan het Smitseind die voor deze gelegenheid extra feestelijk was aangekleed.

Na het spelen vooraf van een paar marsen werden door de voorzitter Theo Koert de verdiensten van Piet voor onze vereniging in de afgelopen 50 jaar nog eens goed benadrukt en kreeg Piet de bijbehorende speld van de Brabantse Muziekbond opgespeld en werd hem een speciale oorkonde uitgereikt.

Het officiële gedeelte voor Piet werd afgesloten met een welgemeend muzikaal “Lang zal hij leven”.

Hierop aansluitend werd ook aandacht besteed aan het feit dat Wim van Dooren zich op 1 september 1966 aanmeldde bij De Volharding.

Alhoewel Wim al geruime tijd geen actief lid meer is, is hij toch nog verbonden met De Volharding aangezien hij  voor zijn vele verdiensten voor De Volharding destijds tot erelid werd benoemd.

Nadat ook dit officiële gedeelte achter de rug was werd de feestavond in deze gezellige ambiance tot in de late uurtjes voortgezet.