Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

Ameezing  Multi Voices is amazing!

Nieuwsgierig geworden door berichten in de plaatselijke pers toog ik op zaterdagavond 1 oktober naar De Muzenval.

Het is al de tweede keer dat dit evenement plaats vindt, maar de eerste keer was ik er niet.

Het is nog niet zo druk als we tegen 20.00 uur bij de Muzenval aankomen.  Fietsen goed op slot gezet en naar binnen. Het is gratis, ook mooi meegenomen.

We komen in een gezellige, met nostalgische huiskamerlampen, aangeklede zaal. Overal staan zitjes en statafels en we vinden een plaatsje achter in de zaal. Ik ben wel een beetje verrast want ik dacht dat een meezingavond een hele avond staan betekent.  Maar zeker zo gezellig zo. Wel had ik in het begin de indruk dat, al druk pratende, eerst alle nieuwtjes uitgewisseld moesten worden voordat men aan zingen toekomt.

Maar gaandeweg de avond krijgt Cees van Beers het publiek steeds enthousiaster en zingt het uit volle borst mee. Cees loopt rond en hier en daar worden mensen gestrikt  met een microfoon voor hun mond. De een doet zijn best zo goed mogelijk mee te zingen, de ander draait verschrikt het hoofd weg.

Multi Voices wordt begeleid door een band uit Valkenswaard. Het kost even wat moeite om op elkaar af te stemmen wat geluidsterkte betreft. Maar de samenwerking verloopt prima. Vol enthousiasme wordt de avond ingezet  en in de loop van de avond krijgen we vier en dertig (als ik goed geteld heb) liedjes te horen. Gezongen in vijf talen en een tijdspanne van ruim vijftig jaar omvattend. Ga er maar aan staan om ze allemaal te kunnen zingen en spelen. Wat het ook heel levendig maakt zijn de optredens van de solisten en duo’s ; zowel bij koor als band. Knap gedaan allemaal.

Wie ik niet mag vergeten is Sam Corsten. Prachtig om te zien hoe hij zich concentreert en hoe hij intens geniet op zijn percussie instrumenten. En  niemand kan zo uit zijn dak gaan als Sam als hij zijn prestatie neergezet heeft.

De projectie van de songteksten op een groot scherm is een welkome aanvulling op ons geheugen of een enkele keer bij het niet kennen van een lied.

Tegen het 23.30 uur is de zaal volgelopen met allemaal volop genietende mensen en volgens een aantal leden van Multi Voices  was het vooral om de gezelligheid te doen. Doel bereikt!

En hoe was het de volgende morgen met jullie stemmen?

Antoinette Koolen.