duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

Bekendmaking naam van het hoveniershuisje.

Na de eucharistieviering op 7 januari was het dan zover, de bekendmaking van de naam die op het hoveniershuisje van de kerkhofonderhoudsploegen zou gaan prijken. Het is een mooi gebouwtje geworden met een keukentje en een toilet, zelfs een verwarming ontbreekt niet dus in de winter is het nog goed toeven in ons huisje. Er was en  oproep gedaan in Efkes-Duyselen om een geschikte naam te verzinnen voor dit nieuwe onderkomen voor de vrijwilligers. De Eerwaarde Heer pastoor van Lamoen las na de mis een gedeelte van de ingezonden namen voor. Het waren er maar liefst 18 zodat we kunnen zeggen dat ons dorp goed heeft meegedacht. Ik zal een paar van de opgegeven namen op een rijtje zetten.

’t Duizels Zwetskot: inderdaad, bij het koffiedrinken wordt er heel wat afgezwetst

Hanenhok: vergeet niet dat er ook dames bijzitten die werkzaam zijn in de kerk

Wie wied er rond mijn huisje: er is geen plank groot genoeg voor deze naam

Knibbel-knabbel-huisje: heeft volgens mij alles te maken met de peperkoek die bij de koffie hoort

Theophilarium: verwijst naar zuster Theophila, die zo ontzettend veel voor ons dorp heeft betekend

Uiteindelijk is er gekozen voor: ’t Stekske, een prachtige, krachtige en makkelijke naam. Meneer pastoor gaf nog een fraaie uitleg bij deze naam. Hoveniers werken soms ook met stekjes om ergens anders weer iets opnieuw te laten groeien. Dit is ook het geval met het nieuwe huisje, vanuit de oude pastorie moet er nu weer een nieuwe start gemaakt worden. Er is natuurlijk ook een winnaar en dat is:

Rob Dol

jazeker, onze plaatselijke postbode. Rob, van harte gefeliciteerd. Jouw inbreng zal tot in lengte van jaren ons bijblijven. En zoals beloofd heeft de winnaar ook een kado ontvangen in de vorm van een heerlijke Eerselse Smulkoek. Jan Latour en ondergetekende hebben nog dezelfde avond deze lekkernij mogen overhandigen aan Rob.    

Alle dorpsgenoten die hebben meegedacht over de naam van het nieuwe hoveniershuisje op het kerkhof van Duizel, van harte bedankt.

 

Fritz Claassens, één van de hoveniers.