duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

Digisterker: werken met de digitale overheid

Gebruikmaken van de digitale overheid? De cursus Digisterker van Bibliotheek De Kempen samen met Dorpshuis De Smis in Duizel biedt uitgebreide informatie.

De Belastingdienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om inwoners te informeren. De overheid vraagt inwoners ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.

Veel mensen weten dat niet of vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek De Kempen samen met De Smis in Duizel een speciale cursus aan, genaamd ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. In vier bijeenkomsten wordt kennis gemaakt met de digitale overheid en hoe ermee te werken.

Informatie cursus

In vier bijeenkomsten (van telkens 2,5 uur) leert men op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. Men leert hoe aanvragen in te dienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook krijgt men te zien wat de overheid allemaal over ieder persoonlijk weet, zoals de opbouw van de AOW. Verder leert men hoe een DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Eersel die de beginselen van computers of internet onder de knie hebben. Als men (nog) niet genoeg ervaring met  de computer heeft, is het advies om eerst een computercursus voor beginners te volgen bij Dorpshuis De Smis.

Meedoen aan de cursus?

Interesse om deel te nemen aan de cursus Digisterker? Iedereen is van harte welkom om mee te doen!

Inschrijven kan via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Informatie over deze en andere computercursussen is te vinden op de website:  www.dorpshuisdesmis.nl(tab: computercursussen) 

Plaats: Dorpshuis De Smis, Smitseind 33A, 5525 AN Duizel.

Cursusdata: maandag 15 mei en 29 mei, 5 en 12 juni

Tijdstip: 09.30 – 12.00 uur

Kosten: € 40, - (inclusief cursusboek en koffie/thee)