Duizel_O1.png

Nieuwsberichten

We hadden weer eens een echt dorpsfeest!

Dank zij Muziekvereniging De Volharding.

Al maanden stond in mijn agenda: 10 juni , “activiteit fanfare met markt buiten”. ( Al wordt het woord ‘fanfare’ niet meer gebruikt.)

Wat zou dat worden? Er zijn al zoveel markten. Stukje voor stukje werden in Efkes Duyselen de tipjes van de sluier opgelicht.  Een Midzomerfestival met een feel goodmarkt en veel muziek zou het worden.

En dat is het ook geworden. Toen ik rond half vijf op het dorpsplein kwam was het al gezellig druk. Er hing een geur van lekker eten. Daarover dadelijk meer. Het was fleurig met overwegend koraalblauw. Meteen zag ik dat die kleur van de leden van ‘De Volharding’  kwam. Ze waren helemaal in het nieuw gestoken met mooie blauwe overhemdblouses en spijkerbroeken. Daarbij hadden ze ook nog jackje met een iets lichtere kleur als de blouse. Op borst- en kontzakje was met wit garen de naam van  muziekvereniging De Volharding en Duizel geborduurd. Vlot en toch sjiek!  Bij officiële gelegenheden wordt nog het  donkerblauwe pak gedragen.

Een heel leuk idee vond ik het uitnodigen van een drietal vluchtelinggezinnen, die als statushouders in Duizel wonen. En nog leuker dat ze gekomen zijn en hun bijdrage leverden aan de gezelligheid met hun kraampjes met o.a. Syrische etenswaren. Vandaar natuurlijk die lekkere geur die over het plein hing. Ze hadden veel klandizie en ook ik kon het niet laten om hun gerechtjes te proeven. Heerlijk was het en ik had meteen goed gegeten. Helaas voor de andere tentjes die ongetwijfeld ook lekkere hapjes hadden.

Nieuwsgierig was ik ook naar het concert met de zelfgemaakte muziekinstrumentjes. Creativiteit vierde hoogtij en had je die spanning en aandacht op die gezichtjes moeten zien! Geweldig.

Heerlijk opzwepend is ook altijd een uitvoering van de drumbattle waarbij Sam zich volledig in de strijd gooit, uitgedaagd door Diego. Dit optreden verhoogt de sfeer en laat het publiek genieten. De percussieworkshop droeg daar ook een steentje aan bij.

Ben tussendoor even naar huis geweest om ’s avonds weer terug te komen, nog net op tijd om het tweede optreden van Multivoices te horen en zien. Zoals altijd heerlijk swingend, hoort bij zo’n zomeravond (al is het nog maar lente). Ook de uitvoeringen van de andere muziekgezelschappen brachten sfeer, en werden door het talrijke publiek wel wat meer gebruikt als achtergrondmuziek, wat misschien niet helemaal terecht was. Maar er wel meer een dorpsfeest van maakte.

Heb ik het nog niet over de markt gehad, die goed opgezet was. Slim de kraampjes aan de randen van het plein te plaatsen. Met de bijpassende blauwe tentzeilen. Toeval of niet? Niet alle standjes heb ik gezien. Maar het kraampje van Jeanette  met eigengemaakte, originele en keurig verzorgde felicitatiekaarten en geschenkenvelopjes  ed. was heel leuk. Ook het kraampje waar je uit kon proberen wie de langste adem had op de sousafoon, was grappig. En je kon er nog een consumptiebon mee verdienen!

De optimale medewerking van het weer maakte het midzomerfestival compleet.

Antoinette Koolen- van der Velden.