Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

WIELERRONDE VAN DUIZEL 2017

 

Op maandag 31 juli a.s. is het weer zo ver. Dan gaat de 60ste wielerronde

van Duizel van start. Het programma ziet er dit jaar als volgt uit:

12.00 uur: Stratenloop Duizel

13.30 uur: Decathlon-Dikke-Banden-Race voor de jeugd

14.45 uur: Kempencup Duizel

16:15 uur: Dames

18:30 uur: Elite heren

Het programma wordt om 12.00 uur geopend met een Stratenloop. Er wordt gelopen over een afgezet parcours van 2 km door het centrum van Duizel. De deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 4 km of 10 km. Er is langs het parkoers een waterpost aanwezig. Deelname staat open voor jong en oud. Inschrijven is mogelijk tot een kwartier voor de start. Deelname kost 3,50 en het inschrijfpunt is bij de finish in de Oude Kerkstraat.

Vervolgens komt om 13.30 uur de jeugd in actie met de Decathlon-Dikke-Banden-Race  Het is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Voor de veiligheid dragen alle fietsertjes een valhelm (deze wordt door de organisatie geregeld). Alle deelnemers krijgen na afloop een leuke attentie en daarnaast zijn er natuurlijk ook bekers en zwemkaartjes te verdienen! Wie eerste wordt in een categorie mag tevens door naar de landelijke finale! Deelname is gratis en inschrijven kan tot een kwartier voor de start bij ons inschrijfpunt bij de start/finish in de Oude Kerkstraat.

Om 14.45 uur starten we met Kempencup Duizel. Kempencup Duizel is een wielerwedstrijd bedoeld voor alle fanatieke wielrenners uit de omgeving. Deelname staat open voor iedereen vanaf 18 jaar op voorwaarde dat ze geen licentie hebben.

De wedstrijd gaat over een afstand van 44 km die in 22 ronden wordt verreden. De winnaar gaat natuurlijk naar huis met de gele trui van Duizel. Daarnaast wordt er gereden met een prijzenschema en zijn er tijdens de race premies te verdienen. Omdat we dit jaar geen Recreantenronde van de gemeente Eersel op het programma hebben staan, zal tijdens Kempencup Duizel ook de snelste Duizelnaar in het zonnetje worden gezet.

Kosten voor deelname bedragen 5,00. Ook tijdens Kempencup Duizel wordt er gereden met transponders, die beschikbaar worden gesteld door de Wielerronde.

Ook dit jaar telt Kempencup Duizel mee voor het “KEMPENCUP Klassement.”

Wat houdt dit KEMPENCUP klassement precies in? In de dorpen Veldhoven, Westerhoven, Riethoven, Hapert, Bladel, Luyksgestel, Bergeijk, Steensel en de Weebosch vinden ook wedstrijden voor recreanten plaats. Over deze 10 wedstrijden wordt het KEMPENCUP klassement opgemaakt. De renner die over deze wedstrijden de meeste punten behaald is de winnaar van het klassement. Punten zijn te behalen door deelname aan de wedstrijden. Het is geen voorwaarde om aan alle 10 de wedstrijden deel te nemen om te worden opgenomen in het klassement. De winnaars van het klassement zullen na de laatste wedstrijd op de Weebosch gehuldigd worden en de prijzen in ontvangst nemen.

Voor eventuele vragen, kun je met ons contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot maandag 31 juli!