duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

De hkaz Eersel bestaat al meer dan 65 jaar. Uit vele onderzoeken kunnen we constateren dat we van Eersel en de kerkdorpen redelijk wat uit het verre verleden weten en dan praten we over de tijd van vóór 1900, maar…………………...over het verleden van na 1900 is nog veel onbekend. Ons gewaardeerde lid Leo Spanjers, u allen wel bekend, heeft in dit blad menigmaal een artikel gewijd aan het verleden. Door zijn vele onderzoeken in de archieven over genealogische achtergronden van familienamen en van grondbezit via cijnsboeken e.d. kon hij u veel interessants vertellen.

Bij het benoemen van personen en gebouwen op in ons bezit zijnde fotomateriaal van de voormalige gemeente Duizel staat ook Leo soms nog voor een raadsel. Wie denkt te kunnen helpen bij het zien van foto’s is uiteraard van harte welkom in de heemkamer in museum de Acht Zaligheden. We denken bovendien dat menig Duizelnaar ook nog wel over fotomateriaal beschikt dat voor de geschiedvorming van belang kan zijn. Denk niet dat u geen historische foto’s heeft want wij weten uit ervaring, dat menige familie juweeltjes van “geschiedenisplaatjes “heeft. De hkaz is daar naar op zoek. Door het beschikbaar stellen van fotomateriaal of oude krantenberichten krijgt u de gelegenheid een steentje bij te dragen aan het vastleggen van ontbrekende stukjes van de geschiedenis puzzel van uw dorp. Wij komen graag bij u langs om over uw foto’s te praten en als u ze voor de familie wilt behouden vragen wij u om toestemming om de foto’s met bijschriften te mogen scannen voor ons archief. Uit dit materiaal kunnen weer onderzoeken voortvloeien die de jongste geschiedenis van Duizel dichter bij brengt. Uw reactie is van harte welkom.

U kunt zich melden bij de redactie van dit blad, bij Leo Spanjers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), bij Pieter Mulder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of bij de voorzitter van het kringbestuur Frans Teunis (tel. 515188 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).